Gemeente Rhenen


Ondertekening intentieverklaring antidiscriminatie

Wethouder Marius Guichelaar heeft woensdag 26 september 2007 namens de gemeente Rhenen de intentieverklaring tussen de provincie Utrecht en de gemeenten in de provincie Utrecht ondertekend over de infrastructuur van een provinciaal dekkend netwerk van Antidiscrimatievoorzieningen (ADVs ).

Het kabinet wil in 2008 een landelijk dekkend netwerk van ADVs hebben. Gemeenten krijgen hierbij een regierol. Er is wetgeving in voorbereiding waarbij dit landelijk dekkend netwerk van ADVs verplicht wordt. De provincie Utrecht is intussen een project gestart om gemeenten te stimuleren en te ondersteunen bij het ontwikkelen van antidiscriminatiebeleid. Niet afwachten maar proactief handelen is het devies.

Kort geleden werd de conferentie Gezamenlijke aanpak van discriminatie in de provincie Utrecht ingehouden. Ook de gemeente Rhenen was daarbij aanwezig. Tijdens de conferentie werd geconcludeerd dat een gezamenlijke aanpak van discriminatie voor het welslagen van een ADV noodzakelijk is.

De provincie Utrecht heeft een intentieverklaring opgesteld voor alle Utrechtse gemeenten waarin zij zich bereid verklaren om met ingang van
1 januari 2008 een provinciaal dekkend netwerk van ADVs te krijgen. Deze verklaring zal wethouder Guichelaar namens de gemeente Rhenen ondertekenen.

persbericht 26 september 2007