Deelgemeente Oud-West Amsterdam


Goed wonen, jeugd en verkeersveiligheid centraal in Oud-West

27 september 2007

Investeren in kwalitatief goede en betaalbare woningen, in optimale ontwikkelingskansen voor de jeugd en in verkeersveilige oplossingen, dat stelt het Dagelijks Bestuur voor bij de presentatie van de begroting voor 2008. De deelraad discussieert over de voorstellen op 23 oktober. Het dagelijks bestuur zet verder in op:
* Opgroeien, leven en werken Oud-West

* Ontwikkeling van de Brede School, met zoveel mogelijk voorzieningen onder één dak.

* Opening van het eerste Ouder- en Kindcentrum (OKC) in 2008.
* Meedoen in Oud-West is leidraad bij de invulling van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).

* Oud-West is en blijft een kunst- en cultuurwijk met allure. Zo gaat de uitvoering van het belangrijke toekomstige cultuurcentrum De Hallen komend jaar van start.

* Voortzetten winkelstraatmanagers.

* Betere dienstverlening aan de ondernemers door sneller afhandelen van vergunningaanvragen

Verkeersveiligheid, ruimte voor groen en milieu
* Realisatie van zoveel mogelijk vrijliggende fietspaden bij de herinrichting van de straten, bijvoorbeeld op de Clercqstraat.
* Inrichting van De J.P. Heijestraat als een 30 km-zone.
* Met de bouw van parkeergarages, zoals Furore, worden parkeerplaatsen van straat weggehaald om meer ruimte te bieden voor groen en speelplekken.

* De Potgieterstraat wordt speciaal ingericht als speelstraat.
* Schonere lucht door naast verkeersmaatregelen ook maatregelen uit het uitvoeringsplan luchtkwaliteit Oud-West uit te voeren, zoals energiebesparing.

* Ten slotte wil Oud-West tot de schoonste stadsdelen blijven behoren en investeert daarom in de aanpak van onder andere graffiti en wildplakken.

Het dagelijks bestuur wil de deelraad, de inwoners en ondernemers, de politie en andere partners nauw betrekken bij het maken van plannen en bij de uitvoering daarvan, bijvoorbeeld door het instellen van thematische platforms en denktanks. Ook geeft het digitaal bewonerspanel, met ruim 800 leden extra mogelijkheid om te weten te komen wat er onder de bewoners leeft.

Einde persbericht