Politie Gelderland-Zuid

Inbraken opgelost na aanhouding

Tiel, 27-09-2007 o Door de politie zijn 11 zaken opgelost na de aanhouding van een 34-jarige Tielenaar. De verdachte is deze week door de Rechter commissaris in bewaring gesteld.

De Tielenaar werd door het Woninginbrakenteam van district De Waarden op 17 september aangehouden en heeft tijdens de politieverhoren meerdere zaken bekend. Een woninginbraak in Tiel, waarvan de man verdacht wordt, ontkent de verdachte gepleegd te hebben. Naast twee diefstallen uit een bedrijf, bekende de man acht auto-inbraken. Deze vonden plaats vanaf mei tot september.

Autodeuren niet afgesloten

De verdachte verklaarde tijdens het uitlaten van zijn hondje 's nachts, niet afgesloten auto's te openen. Hadden autobezitters bruikbare goederen achtergelaten, dan nam hij deze weg. In het bijzonder navigatieapparatuur, zonnebrillen, cd's en gereedschap hadden zijn interesse. Bij de verdachte zijn diverse gestolen goederen in beslag genomen. De rechtmatige eigenaren zijn voor de politie niet te traceren; gegraveerde postcodes of specifieke nummers in aangiften ontbreken.

(01)