Gemeente Teylingen

Teylingen

Nieuw vrachtwagenparkeerbeleid Teylingen

27 september 2007

PERSBERICHT 27 september 2007 - De gemeente Teylingen heeft een nieuw vrachtwagenparkeerbeleid vastgesteld. De kern van dit beleid is dat de gemeente alleen nog vergunning verleent voor het parkeren van vrachtwagens op het vrachtwagenparkeerterrein in Voorhout. Vanaf 1 januari 2008 verleent de gemeente geen vergunningen meer voor het parkeren van vrachtwagens in Sassenheim. Het nieuwe beleid geeft bedrijven en chauffeurs uit Teylingen de mogelijkheid om vrachtwagens te parkeren in de eigen gemeente zonder dat daarmee overlast ontstaat voor omwonenden.

Door de fusie van de Voorhout, Sassenheim en Warmond is het vrachtwagenparkeerbeleid onder de loep genomen. Voorhout en Sassenheim hadden hier beide regels voor. In Voorhout konden vrachtwagens parkeren op het vrachtwagenparkeerterrein aan de Jacoba van Beierenweg. In Sassenheim waren dat parkeerlocaties aan de Kagerdreef, de Industriekade en de Oosthaven.

Omwonenden van de parkeerlocaties in Sassenheim hebben in het verleden bezwaar gemaakt tegen de parkeervergunningen. Al in 2005 heeft de gemeente Sassenheim besloten om, in afwachting van de fusie met Voorhout, geen nieuwe vergunningen te verlenen voor de parkeerlocaties in Sassenheim. Er werden alleen nog vergunningen verleend aan de vaste vergunninghouders.

Onlangs is geïnventariseerd hoeveel vergunninghouders er zijn in Sassenheim. Gebleken is dat er nog voldoende plek is op het vrachtwagenparkeerterrein in Voorhout om de vergunninghouders uit Sassenheim naar deze locatie te verplaatsen.

Voordat het beleid is vastgesteld, zijn de huidige vergunninghouders in de gelegenheid gesteld om zienswijzen in te brengen. Er zijn geen zienswijzen ingebracht.