Stadsdeel Zeeburg

Zeeburg feliciteert familie met 50-jarig huwelijk

25 september 2007

Stadsdeelwethouder Dennis Straat heeft de familie Sjoerds-Ronner gefeliciteerd met hun vijftigjarig huwelijk. Dit is gebruikelijk bij alle vijftigjarige huwelijken. Het echtpaar kreeg een bos bloemen en een boek over Zeeburg.

In 1952 ontmoetten zij elkaar in Rhedendorp in het onderwijs. Zeven jaar na hun eerste ontmoeting, op 25 september 1957, gaven ze elkaar het ja-woord. Ze kregen drie kinderen, en adopteerden één kind uit Iran.

Scherp geheugen

Het Rhedendorpse echtpaar is al ver in de zeventig, maar nog steeds gezond en gelukkig. Mevrouw Nanny Elizabeth (75 jaar) is erg actief en beschikt nog over een scherp geheugen. Meneer Igle Ronner (76 jaar) verkeert in een gezonde toestand en doet samen met Elizabeth de wekelijkse boodschappen. De familie Ronner heeft 26 jaar in Amsterdam gewoond. Het echtpaar woont sinds een half jaar op IJburg, boven het winkelcentrum. Dit omdat de kinderen de wens hadden geuit om dichtbij hun ouders te willen wonen. De kinderen wonen in Amsterdam. Hiervoor heeft het echtpaar 15 jaar in Almere gewoond.
260709_50jarighuwelijk.jpg (40 Kb)
Stadsdeelwethouder Dennis Straat zet echtpaar in het zonnetje

Wethouder gaat op bezoek

Dennis Straat, stadsdeelwethouder van Zeeburg, is op dinsdag 25 september 2007 op bezoek geweest bij de familie Ronner om het echtpaar te feliciteren. De wethouder is hartelijk ontvangen met lekkere bonbons en kopje thee. De wethouder die ook IJburg onder zijn hoede heeft, sprak met het echtpaar over IJburg. Beviel het hen in IJburg? was de vraag. Elizabeth vertelt: "Het is fijn dat de kinderen zo dichtbij wonen. Ook zijn de winkels goed te bereiken. De tram stopt hier voor deur, dus dat is ook ideaal. In het Diemerpark gaan we vaak op zoek naar bijzondere vogels of dieren. Het is een prachtig stukje natuur, zo vlakbij."

Naar Sri Lanka

Vanwege werkzaamheden in Sri Lanka heeft de heer Ronner in de jaren 70 samen met zijn gezin twee jaar lang in Sri Lanka gewoond. Elizabeth: "Onze kinderen zaten op een internationale school en kwamen veel in aanraking met kinderen van verschillende nationaliteiten. Ze zijn nu allen getrouwd met een buitenlandse partner, dat vinden wij zo leuk." Het echtpaar gaat de komende winter een paar weken op vakantie bij vrienden in Sri Lanka. Dit omdat zij twee jaar gewoond hebben in Sri Lanka. Zij hebben goede herinneringen aan die tijd.