Politie Gelderland-Zuid


Vrouw met luchtbuks beschoten


Nijmegen, 27-09-2007 * Een 52-jarige Nijmegenaar deed melding van het feit dat zijn vriendin afgelopen zaterdagavond, 22 september, op de Berg en Dalseweg ter hoogte van ROC gebouw tegenover de Heydenryckstraat is beschoten, vermoedelijk met een luchtbuks.


De man fietste met zijn vriendin in de richting van de Oranjesingel. Plotseling voelde de vrouw een stekende pijn boven haar oor. Ze bleek een wondje te hebben dat licht bloedde.


Omdat de vrouw pijn bleef houden is ze maandag naar haar huisarts gegaan. Daar bleek dat er een kogeltje met een doorsnede van 6 mm. onder haar hoofdhuid zat.
De vrouw heeft bij de politie in haar woonplaats Zevenaar aangifte gedaan.


De politie neemt dit voorval ernstig op en is begonnen met een buurtonderzoek. Ook zal op een geschikt tijdstip een passantenonderzoek worden gehouden. Het kan zijn dat mensen van het schieten getuige zijn geweest. Ook is het mogelijk dat meer slachtoffers die avond zijn beschoten. Mensen die informatie hebben worden verzocht om contact op te nemen met team Oud-Oost van de Nijmeegse politie op telefoonnummer 0900 - 8844.