Politie Flevoland

Arrestaties na inbraken

Flevoland, 27-09-2007 o Met de arrestatie van 14 verdachten heeft de politie Flevoland en het rechercheteam District Noord zicht gekregen op tenminste 26 inbraken. De inbrekers, in de leeftijd van 16 tot 24 jaar waren actief in de Noordoostpolder maar sloegen ook toe in Lemmer. De buit varieerde van autoradios, navigatieapparatuur en LCD schermen tot kostbaar radiografisch speelgoed, cashgeld en sportartikelen. De 17-jarige hoofdverdachte en twee helers, een 38-jarige man en 34-jarige vrouw, zitten nog vast. Alle verdachten zijn woonachtig in Emmeloord. Het onderzoek loopt door en meer aangiften of aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Begin juli werden drie jeugdige inbrekers op heterdaad betrapt tijdens een woninginbraak in Emmeloord. Al gauw bleek dat één van hen, de 17-jarige hoofdverdachte, veel meer op zijn kerfstok had en werd een uitgebreid rechercheonderzoek gestart. Al snel wisten de rechercheurs meerdere verdachten in beeld te brengen en arresteerden zij 11 verdachten. Alle verdachten zijn woonachtig in Emmeloord.

Inmiddels kon het team 26 inbraken in Emmeloord, Nagele, Espel en Lemmer op de inbrekers terugbrengen. In sommige gevallen werd het de dieven wel zeer makkelijk gemaakt. Zo wisten ze door alleen met het inslaan van een autoruit meerdere dure navigatiesystemen te stelen. Maar ook slecht afgesloten of nauwelijks beveiligde deuren bleek erg verleidelijk voor het boevengilde.

De groep, die in wisselende samenstelling door de polder trok, zorgde voor onrust in diverse buurten. Het onderzoeksteam arresteerde afgelopen woensdag 26 september een man en een vrouw uit Emmeloord. Zij worden verdacht de gestolen spullen te hebben doorverkocht. (heling) Sinds de arrestatie van de verdachten is het aantal inbraken ook afgenomen in de Noordoostpolder.

De politie Flevoland adviseert meerdere malen per jaar aan alle inwoners om minder nonchalant om te gaan met spullen die voor de autokrakers, inbrekers of dieven interessant zijn. Nog steeds laten autobezitters hun TOMTOM , laptop of andere kostbare navigatie- en audioapparatuur zichtbaar achter in de auto. Om ergernis en teleurstelling te voorkomen blijft het devies: Niets erin- Niets eruit!