Gemeente Groningen



dinsdag 25 september 2007:
DSW Stadspark ontvangt 25.000 euro vernieuwingssubsidie

DSW Stadspark ontvangt een subsidie van 25.000 euro uit een landelijke stimuleringsregeling voor arbeidsontwikkeling in Groningen. De subsidie is toegekend door het landelijk arbeidsmarkt- en ontwikkelingsfonds van de Sociale Werkvoorziening SBCM (Stichting Beheer Collectieve Middelen).

DSW Stadspark koppelt een visie waarbij de arbeidsontwikkeling van haar medewerkers centraal staat aan een methode waarbij kwaliteiten en mogelijkheden van elke medewerker in kaart wordt gebracht. Deze visie wordt afgestemd op de vraag en het werkaanbod in de stad Groningen. De aanpak is vernieuwend in de sociale werkvoorziening en de wijze waarop dit nu binnen de eigen organisatie vorm krijgt, levert een welkom extraatje op van EUR 25.000,-.

Met dit geldbedrag wil DSW Stadspark deze nieuwe werkwijze verder invoeren. De opgedane kennis is ook beschikbaar voor andere SW bedrijven zowel in de regio als landelijk.

DSW Stadspark ziet het tot haar taak om samen met de medewerkers te zorgen voor arbeidsontwikkeling naar werkplekken binnen of buiten het eigen bedrijf op het voor hen hoogst haalbare niveau. Dat gaat via individuele of groepsdetacheringen, via de regeling Begeleid Werken en via samenwerkingsovereenkomsten met het bedrijfsleven in de regio.