Verzamelbericht woensdag

's-Hertogenbosch, 27-09-2007

Drie aanhoudingen bij ontdekking hennepkwekerij

Drunen Op de zolder van een woning aan de Zonnenbloemlaan heeft de politie dinsdagochtend een professionele hennepkwekerij ontmanteld. De politie kwam de kwekerij op het spoor na een melding dat in die woning zou worden ingebroken. In plaats van inbrekers, trof men binnen de kwekerij en drie hennepknippers aan. Deze mannen uit Waalwijk en Sprang-Capelle (20 en 22 jaar) werden aangehouden. Er werden totaal 240 volgroeide planten aangetroffen, welke inmiddels zijn vernietigd. Alle apparatuur werd in beslag genomen. Er bleek ook sprake te zijn van diefstal van stroom. Door Essent werd de electriciteitsmeter gedemonteerd en meegenomen. De politie heeft nog in onderzoek wie de eigenaar van de plantage is. De verdachten zijn ingesloten.

Verdachte overval aangehouden

s-Hertogenbosch De politie heeft woensdagmiddag in de Lange Putstraat een 41-jarige Bosschenaar aangehouden, die ervan wordt verdacht een dag eerder een winkel in diezelfde straat te hebben overvallen. Uit onderzoek was gebleken dat deze man, een bekende van de politie, als verdachte kon worden aangemerkt. Hij kon met een doeltreffende actie in de kraag worden gegrepen. Op die betreffende dinsdagmiddag bedreigde een overvaller een 61-jarig personeelslid en ging er met de inhoud van de kassa op de fiets vandoor. De politie onderzoekt de eventuele betrokkenheid van deze aangehouden man bij andere overvallen van de afgelopen weken in s-Hertogenbosch.

Aangehouden voor diefstal auto

s-Hertogenbosch De politie heeft woensdagavond een 36-jarige man aangehouden op verdenking van diefstal van de auto van zijn ex-vriendin. De 42-jarige vrouw ontdekte bij thuiskomst dat de man niet alleen zijn persoonlijke bezittingen, maar ook haar auto én de autopapieren had meegenomen. De verdachte werd na zijn aanhouding ingesloten.

Politie houdt man aan na bedreiging

s-Hertogenbosch Een 30-jarige man uit s-Hertogenbosch is dinsdagavond aangehouden nadat hij op de Klarinet zijn 30-jarige schoonzus had bedreigd. De betrokkenen hadden een conflict in de familiesfeer . De man is ten behoeve van het onderzoek ingesloten.

Man aangehouden na belediging politieagent

s-Hertogenbosch De politie heeft dinsdagmiddag op het Wielsem een 19-jarige Bosschenaar aangehouden in verband met belediging van een agent. De man stak zijn middelvinger op naar de politieman. De man verzette zich daarna hevig tegen zijn aanhouding. Hij werd na verhoor in vrijheid gesteld.

Jongens aangehouden voor poging inbraak auto

s-Hertogenbosch Een 15-jarige jongens uit s-Hertogenbosch is woensdagochtend aangehouden op de Helftheuvelpassage omdat hij ervan wordt verdacht samen met een vriend te hebben willen inbreken in autos. Er was gezien dat een van de jongens inbrekerswerktuig bij zich had. Bij het zien van de politie gingen ze er op de fiets vandoor. Éen van de twee kon ter plaatse worden aangehouden. De politie doet onderzoek naar de identiteit van de tweede verdachte. Verder wordt onderzocht of ze al ergens hadden ingebroken.

Man aangehouden in verband met winkelverbod

s-Hertogenbosch Een 45-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is dinsdagmiddag in de Arena aangehouden voor lokaalvredebreuk. Hij werd door beveiligingspersoneel

herkend als iemand met een winkelverbod voor een bepaalde zaak. De man werd overgedragen aan de politie. Op het politiebureau werd hij gehoord en in daarna vrijheid gesteld. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aangehouden na winkeldiefstal

s-Hertogenbosch Een 19-jarige man uit Roosendaal is dinsdagochtend op de Moermanstraat aangehouden in verband met winkeldiefstal. De beveiliging wist de man in de kraag te pakken. Hij probeerde zich met veel geweld aan zijn aanhouding te onttrekken, maar de beveiligingsmedewerkers kregen hem uiteindelijk onder controle. Een vrouwelijke partner in kwaad wist te ontkomen. Bij zijn aanhouding bedreigde en beet de man een van de medewerkers. De verdachte had diverse randapparatuur voor de computer gestolen. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor het verdere onderzoek.

De politie doet onderzoek naar de identiteit van de vrouwelijke verdachte. De gestolen goederen zijn inmiddels terug gegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Twee aanhoudingen in verband met diefstal/heling

St. Michielsgestel De politie heeft dinsdagochtend een 68 en een 69-jarige man uit Helmond op de Papaverstraat aangehouden omdat zij rondreden met een gestolen aanhangwagen. De eigenaar zag de aanhangwagen, die enkele weken gelden werd ontvreemd, rijden en schakelde de politie in. De mannen werden ingesloten. De politie onderzoekt hoe de mannen in het bezit van de aanhangwagen zijn gekomen. Mogelijk zijn zij betrokken geweest bij de diefstal van de aanhanger.

Aanhouding na brand in huis

Uden Nadat een 32-jarige bewoner van een woning aan de Crocussenstraat een pannetje vlees op het vuur had gezet, was hij naar boven gegaan en in slaap gevallen. Het aanbrandende vlees zorgde voor een dusdanige rookontwikkeling dat omwonenden de brandweer belden. In de woning bleek was verder nog geen sprake van een grotere brand.

De bewoner werd door de brandweer gewekt. Hij bleek onder invloed van alcohol. Hij is op het politiebureau gehoord over het voorval en daarna in vrijheid gesteld.

Man aangehouden na vernieling ruit

Oss De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 33-jarige inwoner uit Oss aangehouden, omdat hij een ruit van een woning aan de Dahliastraat had vernield. De man had onenigheid met de bewoonster van betreffende woning en gooide een steen door de ruit omdat zij hem niet binnen liet. Omdat de man onder invloed van alcohol was, is hij ter ontnuchtering ingesloten.

Rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed

Uden De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag op de Land van Ravensteinstraat een 41-jarige man uit Uden aangehouden omdat hij met te veel alcohol op achter het stuur zat. De man had dusdanig veel gedronken dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van 10 uur. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Mannen gewond bij aanrijding

Schaijk Bij een verkeersongeval op de Rijksweg zijn twee inzittenden van een personenauto dinsdagmiddag gewond geraakt. De 76-jarige bestuurder uit Schaijk reed met zijn 82-jarige Amsterdamse passagier over genoemde weg in de richting Oss. Toen de bestuurder remde om af te slaan, werd zijn auto aan de achterzijde aangereden door een vrachtwagen, bestuurt door een 35-jarige Udenaar. De personenauto werd daardoor tegen een boom geduwd. De twee inzittenden moesten door de brandweer uit de auto worden bevrijdt. Ze zijn ter plaatse door de bemanning van de traumahelicopter onderzocht en daarna met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Daar bleek dat de man uit Schaijk 7 ribben en zijn borstbeen en de Amsterdammer 8 ribben had gebroken. Beide mannen liggen nog in het ziekenhuis. De auto was total-loss. Ter plaatse werd door de politie een technisch onderzoek gedaan.