Verzamelbericht donderdag

's-Hertogenbosch, 27-09-2007

Aangehouden voor diefstal benzine in verduisterde auto

Raamsdonk/s-Hertogenbosch De politie in s-Hertogenbosch heeft woensdagavond een 29-jarige inwoner van die plaats op de Veemarktweg aangehouden, omdat hij reed in een door hem verduisterde auto. Hiervan was enkele dagen eerder aangifte gedaan. De auto was door de aangehouden verdachte niet terug gegeven aan een werkgever, van wie hij het voertuig in bruikleen had. Tevens bleek dat de man korte tijd daarvoor met deze auto had getankt zonder te betalen in Raamsdonk. Hij is in verzekering gesteld.

Aanhouding na inbraak in clubgebouw

s-Hertogenbosch In de nacht van woensdag op donderdag werd een 44-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden in verband met de inbraak in een clubgebouw aan de Rijnstraat. De politie was gealarmeerd in verband met een inbraak in een pand in de directe omgeving van het clubgebouw en zag toen dat de deur was open gebroken. Binnen trof men de verdachte aan. Hij verklaarde slechts een slaapplaats te hebben gezocht. Uit het andere pand werd geluidsapparatuur gestolen. De politie onderzoekt of de aangehouden verdachte iets met deze inbraak te maken heeft. De gestolen spullen zijn nog spoorloos.

Politie houdt doorrijder aan

s-Hertogenbosch De politie heeft woensdagavond een 18-jarige automobilist uit s-Hertogenbosch aangehouden nadat hij de plaats van een aanrijding had verlaten. Als gevolg van zijn rijgedrag was op het Wilhelminaplein een 25-jarige motorrijder uit Vught ten val gekomen. De verdachte was daarna weliswaar even gestopt, maar al snel weer doorgereden zonder zijn gegevens te verstrekken. De motorrijder liep als gevolg van zijn val wat lichte verwondingen op en de motor raakte beschadigd. De bestuurder van de auto kon kort na het voorval op de Orthenseweg worden getraceerd en aangehouden.

Trio aangehouden in verband met winkeldiefstal

s-Hertogenbosch Een 17-jarige vrouw uit Meteren, een 18-jarige vrouw uit Culemborg en een eveneens 18-jarige vrouw uit Zaltbommel zijn woensdagmiddag in een winkel in de Arena aangehouden in verband met diefstal van kleding. Zij werden na de aanhouding door personeel overgedragen aan de politie. Zij werden na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt en zij kregen een winkelverbod.

Mannen aangehouden voor inbraak bij scouting

Veghel De politie heeft woensdagochtend twee mannen uit Veghel aangehouden in verband met een inbraak bij het scoutinggebouw op de Dorshout. De mannen van 22 en 33 jaar oud, liepen over een zandpad aan betreffende straat met klikos en koffers te sjouwen. Daardoor trokken zij de aandacht van een oplettende buurtbewoner, die de politie belde. Toen agenten het tweetal in het oog kreeg, probeerden zij zich nog te vluchten. Ze konden echter snel worden achterhaald. In de directe omgeving van de plaats van hun aanhouding, trof de politie allerlei goederen aan die uit het sccoutinggebouw kwamen. Ze vonden daar onder andere etenswaar, apparatuur en gereedschap. De beide verdachten zijn ingesloten en in verzekering gesteld.

Politie houdt man aan voor huisvredebreuk

Uden De politie heeft woensdagavond een 43-jarige Udenaar in een woning aan de Kortnetstraat aangehouden terzake huisvredebreuk. De man was de woning onrechtmatig binnengedrongen en weigerde te vertrekken, ondanks enkele vorderingen daartoe. Hij is vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij pleegde daarbij flink verzet. De man is ingesloten.

Dronken vrouw aangehouden na overlast

Uden Een 33-jarige vrouw uit Uden is woensdagavond op het Lieve Vrouwenplein aangehouden, omdat zij onder invloed van alcohol klanten van een restaurant lastig viel en zich ten opzichte van de politie vervolgens niet kon legitimeren. Na haar aanhouding vond ze het ook nog nodig de agenten meerdere malen grof te beledigen. Tegen haar zal voor alle feiten proces-verbaal worden opgemaakt.

Aanhoudingen voor openlijke geweldpleging Ortstraat

Oss Dinsdagavond is een 21-jarige Ossenaar en woensdagochtend zijn nog een 21-jarige én een 23-jarige Ossenaar door de politie aangehouden, omdat zij ervan worden verdacht vorige week zondag betrokken te zijn geweest bij een openlijke geweldpleging in de Ortstraat. Die dag was een onenigheid uitgelopen op een steekpartij en gepleegde vernielingen aan een woning. De drie aangehouden verdachten zijn ingesloten en in verzekering gesteld.