Waterschap Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden


Dijkgraaf Patrick Poelmann start weblog

27 september 2007 - Dijkgraaf Patrick Poelmann start op deze website een wekelijkse weblog. Daarin besteedt Poelmann aandacht aan zaken waar hij in zijn dagelijks werk als dijkgraaf mee te maken heeft.

Poelmann is op 3 september 2007 geïnstalleerd als dijkgraaf van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden. Direct bij zijn aantreden kondigde hij het al aan: zijn ervaringen als dijkgraaf wil hij wekelijks gaan toevertrouwen aan een weblog, om op die manier het reilen en zeilen in zijn publieke ambt meer zichtbaar te maken. Maar dat niet alleen. Waterbeheer wordt in Nederland steeds belangrijker. Het klimaat verandert immers, de zeespiegel stijgt, en er komt steeds meer regelgeving vanuit Europese Unie, zoals bijvoorbeeld de Kaderrichtlijn Water. Deze zaken vragen om een adequate reactie van het waterschap: ze vragen om keuzes, samenwerking, en het uitzetten van beleidslijnen voor de toekomst. Welke overwegingen spelen daarbij mee, en waarom is het belangrijk dat we bepaalde zaken doen zoals we die doen? Ook dáarover zal dijkgraaf Poelmann schrijven in zijn weblog.

Het is de bedoeling dat de weblog wekelijks wordt ververst. Lezers kunnen via e-mail reageren op de stukjes van de dijkgraaf. De weblog is te vinden op de site: www.destichtserijnlanden.nl/weblog.