Gemeente Coevorden

Concept-beleidsplan WMO ligt ter inzage

Het beleidsplan maatschappelijke ondersteuning 2008 - 2011 is gereed en ligt nu ter inzage. In deze beleidsnotitie worden de plannen voor de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) voor de komende vier jaar uitgewerkt. Hoe wil de gemeente Coevorden ervoor zorgen dat alle inwoners daadwerkelijk meedoen in onze maatschappij? In het concept-beleidsplan staat wat er in de komende vier moet gebeuren om dat doel verder te bereiken. Iedereen mag nu reageren op het concept-beleidsplan.

Het uitgangspunt van de Wmo is dat mensen zo veel mogelijk zelfredzaam zijn en deel blijven nemen aan de samenleving. Daarbij helpen ze elkaar en, als dat nodig is, krijgen ze ondersteuning van de gemeente. De ondersteuning kan de vorm hebben van een hulpmiddel, zoals een rolstoel of een scootmobiel, het aanpassen van een woning, maar ook van klussendiensten of informatievoorziening. De gemeente regelt ook de huishoudelijke zorg. Om mensen zoveel mogelijk voor zichzelf en elkaar te laten zorgen, stimuleert de gemeente mantelzorg en vrijwilligershulp. Bijvoorbeeld door ondersteuning voor mantelzorgers te organiseren.

Beleidsplan

In het beleidsplan maatschappelijke ondersteuning 2008 - 2011 werken we plannen voor de komende jaren uit. We leggen vast hoe we participatie van de inwoners van Coevorden kunnen ondersteunen. Het beleidsplan borduurt voort op de kadernota Wmo `Samen succesvol' die in september 2006 is vastgesteld door de gemeenteraad van Coevorden.

Meer weten?

In het gemeentehuis (locatie Coevorden) en de bibliotheken in de gemeente Coevorden ligt de ontwerp-beleidsnota vanaf morgen vier weken ter inzage.
De ontwerp beleidsnota staat ook op deze website.

Klik hier om naar het beleidsplan te gaan.

Zienswijzen kunt u indienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 2, 7740 AA COEVORDEN. Wilt u meer weten over het concept-beleidsplan Wmo? Neem dan contact op met de afdeling Publieksservice, dhr. Jos Assen, tel. 0524 - 598671 of e-mail jassen@coevorden.nl.