Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

De Voorzitter van de Tweede Kamer Postbus 90801 der Staten-Generaal 2509 LV Den Haag Anna van Hannoverstraat 4 Binnenhof 1 A Telefoon (070) 333 44 44 2513 AA S GRAVENHAGE Fax (070) 333 40 33 www.szw.nl 2513AA22XA

Uw brief 2060724730 Ons kenmerk ARBO/A&V/2007/30096 Datum 27 september 2007

Onderwerp Kamervragen van het lid Ulenbelt

Hierbij zend ik u de antwoorden op de Kamervragen van het lid Ulenbelt (SP) over de arbeidsomstandigheden bij CSU.

De Minister van Sociale Zaken
en Werkgelegenheid,

(J.P.H. Donner)

Ons kenmerk ARBO/A&V/2007/30096

2060724730
Vragen van het lid Ulenbelt (SP) over de arbeidsomstandigheden bij CSU.


1.
Wat is uw reactie op de arbeidsomstandigheden op het terrein van NedTrain1?


2.
Is het waar dat het Duitse bedrijf Polaris werknemers levert aan CSU? Zo ja, zijn deze werknemers officieel in Nederland of in Duitsland werkzaam?


3.
Is het waar dat er voor NedTrain treinen worden schoongemaakt die via Polaris bij CSU werken? Klopt het dat deze werknemers niet volgens de CAO-schoonmaak worden betaald? Is het waar dat de arbeidstijdenwet wordt ontdoken? Zo ja, wat gaat u hieraan doen?


4.
Wilt u contact opnemen met uw Duitse ambtgenoten en hen verzoeken de werkwijze van het bedrijf Polaris te onderzoeken? Zo ja, wilt u dan de Kamer informeren over de resultaten? Zo neen, waarom niet?


5.
Kunt u bevestigen dat er met de veiligheidstesten wordt gemanipuleerd bij CSU? Zo ja, bent u bereid in te grijpen? Zo neen, bent u bereid dit te onderzoeken en de Kamer op de hoogte te stellen van de resultaten?

Antwoord vragen 1, 2, 3, 4 en 5
Uitgangspunt van de Arbeidsomstandighedenwet is dat de situatie waarin wordt gewerkt, veilig moet zijn voor iedereen die werkt. Het is de verantwoordelijkheid van werkgevers en werknemers om gezamenlijk zorg te dragen voor goede arbeidsomstandigheden. Naar aanleiding van recente signalen over mogelijke knelpunten op het gebied van de arbeidsomstandigheden en arbeidstijden bij CSU stelt de Arbeidsinspectie hiernaar een onderzoek in. Indien de resultaten van dit onderzoek aanleiding geven tot wijzigingen in beleid of toezicht, zal de Tweede Kamer hierover worden geïnformeerd.


6.
Deelt u de mening dat NedTrain verantwoordelijk is voor de veiligheid van werknemers werkzaam op of bij het spoor? Zo ja, bent u bereid NedTrain aan te spreken op haar verantwoordelijkheid?


1 Limburgs Dagblad, 4 september 2007, "CSU, het `beste' Nederlandse bedrijf"
---

Ons kenmerk ARBO/A&V/2007/30096

Antwoord vraag 6
Ondernemingen kunnen gebruik maken van externe bedrijven voor de uitvoering van taken. NedTrain heeft de schoonmaakwerkzaamheden aan CSU uitbesteed. CSU is derhalve als opdrachtnemer (de feitelijke werkgever) aansprakelijk voor de veiligheid en gezondheid van werknemers op de arbeidsplaats, de deugdelijkheid van arbeidsmiddelen, het toezicht en de instructie.


7.
Bent u bereid te bewerkstelligen, indien de gepubliceerde feiten bevestigd worden, dat de organisatie A Great Place To Work (een initiatief van de Europese Unie) de aan CSU uitgereikte prijzen intrekt?

Antwoord vraag 7
Dit valt buiten mijn bevoegdheden. A Great Place to Work ® Institute Nederland is een private onderzoeks- en adviesorganisatie.


---