Gemeente Echt-Susteren


Oproep van de Klankbordgroep Cultuur Echt-Susteren

De Klankbordgroep Cultuur Echt Susteren organiseert dit najaar in samenwerking met de gemeente een kunstexpositie in het vernieuwde en uitgebreide gemeentehuis aan de Nieuwe Markt in Echt. Deze expositie wordt de eerste in een lange reeks tentoonstellingen, die met regelmaat de prachtige hal van het gemeentehuis te zien zullen zijn.

Het is de bedoeling om afwisselend amateur- en (semi)professionele kunstenaars uit Echt-Susteren te laten exposeren. In de loop der tijd krijgen ook kunstenaars uit de regio de mogelijkheid hun werk te laten zien. Naast het verzorgen van deze exposities gaat de Klankbordgroep ook op zoek naar kunstenaars die op de één of andere manier iets met onze gemeente van doen hebben of hebben gehad, zoals kunstenaars die iets over of misschien wel in Echt-Susteren gemaakt hebben.

Voor de exposities gaat de voorkeur uit naar enkele schilders in combinatie met ruimtelijk werk. Per expositie kan slechts een beperkt aantal kunstenaars deelnemen. Alle ontvangen informatie wordt bewaard. In principe komt iedereen een keer aan de beurt. Er wordt een commissie samengesteld, die beoordeelt welke kunstenaars samen kunnen exposeren.

Kunstenaars die in aanmerking willen komen om te exposeren, worden verzocht om een formulier op te vragen bij Ad Gijzels in Susteren (046 4497040).

Verder is ook alle informatie welkom over kunstenaars die werk gemaakt hebben in of over Echt-Susteren.