Gemeente Echt-Susteren


Nieuwe leden gevraagd voor Stichting Platform Wmo in Echt-Susteren!

Elke gemeente in Nederland heeft op 1 januari van dit jaar de taak gekregen om de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) uit te voeren. Deze nieuwe wet regelt onder andere de hulp bij het huishouden en zorgt voor ondersteuning van vrijwilligers en mantelzorgers. In de Wmo staat ook dat de gemeente de leefbaarheid en samenhang in de wijken en buurten moet vergroten, dat iedereen moet kunnen meedoen en dat mensen met een beperking de voorzieningen, hulp en ondersteuning moeten krijgen die ze nodig hebben.

Om deze wet zo goed mogelijk uit te voeren is iedere gemeente verplicht samen te werken met haar inwoners. Op 8 januari van dit jaar is hiertoe de Stichting Platform Wmo geïnstalleerd. De burgers die aan dit Platform deelnemen werken nauw samen met de betrokken gemeentelijke afdelingen en de verantwoordelijke wethouder. Zij worden betrokken bij de voorbereiding, besluitvorming en toetsing van het Wmo-beleid.

Door het vertrek van enkele deelnemers van het Wmo-Platform, zijn wij op zoek naar enkele nieuwe leden. Bovendien hebben we de mogelijkheid het Platform verder uit te breiden, zodat alle dorpskernen van de gemeente en zoveel mogelijk doelgroepen vertegenwoordigd zijn. Momenteel wordt door twaalf burgers aan het Platform deelgenomen.

Van kandidaten die het Platform willen komen versterken wordt verwacht dat hij of zij:


- 18 jaar of ouder is;


- bereid is op vrijwillige basis deel te nemen (onkosten worden vergoed en bijscholing wordt geregeld);


- interesse en/of deskundigheid heeft op het gebied van:


- gehandicaptenbeleid, mensen met een beperking of chronische aandoening;


- wonen, zorg, welzijn, ouderen, jeugd, buurtwerk, vrouwenwerk;


- ondersteuning van mantelzorgers en vrijwilligers;


- niet gebonden is aan persoonlijke of politieke belangen;


- tenminste 8 à 10 keer per jaar beschikbaar is voor een ochtend- of middagvergadering.

Als u geïnteresseerd bent, nodigen wij u graag uit te solliciteren. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer J. Schreurs van SWE-Welzijnswerk (telefoon 0475-484848). Uw reactie dient u vóór 11 oktober 2007 te richten aan:

SWE-Welzijnswerk, onder vermelding van sollicitatie Stichting Platform Wmo, Diepstraat 3c 6101 AT Echt.