Gemeente Echt-Susteren


Weer volop cultuureducatie in het basisonderwijs

basisschool opera.JPG

In de basisscholen van de gemeente Echt-Susteren vinden in 2007 diverse culturele activiteiten plaats in het kader van het project Inhaalslag Cultuureducatie Primair Onderwijs. In 2006 is in de gemeente reeds een voortvarend begin gemaakt met dit project.

In totaal worden ongeveer 2850 basisschoolleerlingen betrokken bij allerlei uitingen van cultuur. Voor de groepen één en twee verzorgt Theatergroep ZieZo een achttal dansvoorstellingen. Theater Klatergoud trakteert de leerlingen van de groepen drie en vier op toneel en theater. De groepen vijf en zes gaan aan de slag met een beeldend kunstproject van de Kunstkaravaan en voor de groepen zeven en acht staat muziek van Theater Fabulijn op het programma.

Het project Inhaalslag Cultuureducatie Primair Onderwijs vormt een onderdeel van het Regionaal Actieprogramma Cultuurbereik 2005-2008. Het project wordt mogelijk gemaakt dankzij de steun van de Provincie Limburg, de gemeente Echt-Susteren, de Stichting Culturele Kring Echt en de deelnemende basisscholen.