Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Breda (27/9)

BREDA, 27 september 2007

Wateroverlast leidt naar hennepkwekerij

BREDA: Een melding van wateroverlast heeft gisteravond in een pand aan de Willem de Bruynstraat geleid tot het aantreffen van een hennepkwekerij met 397 hennepplanten.

De politie kreeg de melding om 19.40 uur. Ter plaatse bleek dat bij de onderburen het water via de muren naar beneden sijpelde. Ook de brandweer kwam ter plaatse. De politie en brandweer zijn op grond van de politiewet bij de bovenburen binnen getreden. In de achterste ruimte van het pand was een scheidingswand getimmerd. Hierin zat een luik met twee grote gaten waaruit flexibele kokers staken. Uit deze kokers kwam warme lucht. Achter deze wand werden twee ruimtes aangetroffen met onder meer bijna 400 hennepplanten en 45 assimilatielampen. Er was bovendien fraude gepleegd met de elektriciteitsmeter. Tegen de bewoner een 26-jarige man wordt proces-verbaal opgemaakt. De plantage is ontmanteld.

Schoenendief aangehouden in Breda

BREDA: Gistermiddag is een 43-jarige Bredanaar in een winkel op Moerwijk betrapt op diefstal. Hij nam een paar schoenen ter waarde van 45 euro uit een rek, stopte deze in zijn jas en liep daarna de winkel uit zonder de goederen af te rekenen. De verdachte had ook nog een vonnis van 50 euro open staan, dat door hem betaald is. Hij heeft voor de winkeldiefstal een AU-dagvaarding gekregen.

Drugsdealer aangehouden

BREDA: De politie heeft gisterenavond op de Slingerweg een 37-jarige Bredanaar aangehouden die verdacht wordt van het dealen van harddrugs. De agenten namen een transactie waar tussen twee mannen. De verdachte bleek in het bezit te zijn van 24 bolletjes met vermoedelijk cocaïne en 3 bolletjes met heroïne. De andere man gaf toe dat hij net voor 20 euro coke had willen kopen. Ook had de verdachte een geldbedrag van bijna 500 euro en vier telefoons bij zich. Ook deze zaken zijn in beslag genomen. De verdachte is in verzekering gesteld.

Politie houdt snelheidscontrole

PRINSENBEEK: De politie heeft gisterenmiddag op de Postbaan een snelheidscontrole gehouden. De snelheid van 126 passanten werd gecontroleerd. Daarvan waren er 14 in overtreding. De hoogst gemeten snelheid was 65 kilometer per uur.

Vonnisklanten aangehouden

BREDA: De politie van het team Zuid Oost heeft gisteravond onder leiding van de wijkagent met acht dienders rondom het winkelcentrum Brabantplein extra gesurveilleerd en gecontroleerd. De actie werd ingezet na meldingen dat in deze omgeving zich drugsgebruikers op zouden houden. Er werd gewerkt met onherkenbare voertuigen en twee bikers. De actie leverde drie verdachten op die nog een vonnis open hadden staan. Er werden geen harddrugs aangetroffen.

Omstreeks 23.00 uur werd op de La Reijweg een 27-jarige Bredanaar aangehouden omdat hij nog gesignaleerd stond voor een vonnis. De man, een bekende van de politie, liep tegen de lamp bij een controle. Hij heeft nog 13 dagen open staan. Hij is overgebracht naar het cellencomplex in Breda.

Nog geen uur later, omstreeks 23.45 uur was het weer prijs. Een 32-jarige Bredanaar die werd gecontroleerd op de Antiloopstraat had. Een uur later, omstreeks 23.50 uur controleerden de agenten een 32-jarige Bredanaar die nog 87 dagen open had staan. Ook hij is aangehouden en op de Mijkenbroek ingesloten.

Omstreeks 00.15 uur werd op de Eekhoornstraat een 23-jarige Bredanaar gearresteerd . De bestuurder viel de agenten op omdat hij tegen de richting in de Robijnstraat op. De bestuurder bleek nog 65 dagen open te hebben staan. Ook moest hij nog enkele geldboetes betalen.

Getuigenoproep

ZUNDERT: Op dinsdag 18 september 2007 omstreeks 08:30 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden op de Caspar Damstraat te Zundert. Hierbij is een 11 jarige fietser gewond geraakt. Deze fietser heeft kaakletsel hieraan overgehouden. Bij dit ongeval is mogelijk een groene personenauto betrokken. De bestuurder van deze personenauto is doorgereden en heeft niet de identiteit van zichzelf dan wel het voertuig gegeven. Omstanders hebben de 11 jarige jongen opgevangen. Het buurtonderzoek heeft geen resultaten opgeleverd. Graag zou de politie in contact komen met eventuele getuigen van dit ongeval. Er kan gereageerd worden via 0900-8844

Verbeterd bericht

BREDA: In aansluiting op eerdere berichtgeving over een verkeersongeval op de Franklin Rooseveltlaan op 25 september jl. het navolgende.

In tegenstelling tot het eerdere bericht werd op de kruising door een 31-jarige vrouw uit Tilburg geen voorrang verleend aan de 39-jarige man uit Steenbergen. Bij het verkeersongeval raakte een 24-jarige vrouw uit Oudenbosch (en geen man) gewond.

Auteur: Willem van Hooijdonk