Time : 14:35:49
Date : 27 September 2007
Sender Name: Emakina

Keytrade Bank, de eerste Belgische bank in Second Life

BRUSSEL, 27 SEPTEMBER 2007 - Dankzij Keytrade Bank kunnen de inwoners van Second Life voortaan gemakkelijk de prijzen die in de winkels van Second Life aangegeven zijn in Linden Dollars omzetten in euro. Een wereldwijde première voor de eerste Belgische bank die in deze virtuele wereld actief is.

Vanaf vandaag kunnen de burgers van Second Life het eiland Keytrade Bank bezoeken, waar zij gratis een geldconvertor krijgen. Deze speciaal voor Second Life bedachte tool zorgt ervoor dat u met enkele muisklikken kan berekenen wat een bedrag in Linden Dollars (de officiële munt van Second Life) waard is in de munteenheid van uw keuze: euro, maar ook dollar, yen, pond sterling...

"De gebruikers van Second Life klagen er vaak over dat de prijzen enkel in Linden Dollars vermeld zijn, legt Thibault de Barsy uit, Sales & Marketing Director. Tot nu toe moest u zelf aan het rekenen slaan wilde u de reële waarde kennen van een goed of dienst verkocht in een winkel in Second Life. Onze convertor bespaart u voortaan die moeite, en maakt zo het virtuele shoppen gemakkelijker. De conversie geschiedt bovendien in real time, rekening houdend met de schommelingen op de financiële markten, welke munteenheid u ook kiest."

De convertor van Keytrade Bank, een realisatie van het agentschap Emakina, is een HUD (Head Up Display) die werkt als een traditionele rekenmachine en voortdurend op het scherm van uw spel aanwezig is: u moet Second Life niet verlaten om hem te gebruiken. Deze HUD brengt tevens een permanente stroom financiële informatie, afkomstig van de prestigieuze groep Dow Jones.

Er is trouwens ook een informatiebord op het Keytrade Bank eiland waarop u de dagelijkse schommelingen kan volgen van de Linden Dollar tegenover de munteenheden uit de echte wereld (een Euro is ongeveer 378 Linden Dollars).

Een toegevoegde waarde voor de gebruikers uit de hele wereld

"Keytrade Bank was de eerste Belgische bank die 100% via internet werkt, legt Thierry Ternier uit, CEO van Keytrade Bank. Vandaag de dag zijn wij ook de eerste Belgische bank die actief is in Second Life. Het is onze ambitie om een echte toegevoegde waarde te brengen aan de gebruikers uit de hele wereld, niet alleen de Belgische inwoners van deze virtuele wereld."

"Met dit project, dat gerealiseerd werd in samenwerking met bluepill Group, bewijzen wij een echte dienst aan de internauten, en zorgen wij voor een betere leefwereld binnen Second Life, besluit Brice Le Blévennec, President van Emakina. Wij handelen vanuit dezelfde filosofie die wij al met succes toepasten bij onze eerste campagne in Second Life, die voor Brussels Airlines."

De micro-economie van Second Life kent vele verkopers die hun brood verdienen met het aanbieden van virtuele goederen en diensten aan de inwoners van deze virtuele gemeenschap. Elke maand bereikt het volume aan transacties een 5 miljoen Linden Dollars.

Wenst u meer info?

Olivier De Doncker
Communication Manager Emakina
Tel. : +32 (0)2 400.40.21
GSM : +32 (0)473 96.93.37
E-mail : odo@emakina.com

Thibault de Barsy
Sales & Marketing Director
Keytrade Bank
Tel : +32 475 30 75 59.
E-mail: thibault.de.barsy@keytradebank.com

Over Emakina Group
Emakina Group is een Europees netwerk van interactieve agentschappen dat haar klanten helpt om het internet in al hun activiteiten te integreren. De Emakina groep heeft een portefeuille diensten ontwikkeld rond vier kernactiviteiten: consultancy, interactieve marketing, informatieve websites, en transactie-toepassingen en e-commerce. Emakina, dat kan beschikken over een sterk team van meer dan 200 medewerkers, is uitgegroeid tot het grootste interactieve agentschap op de Belgische markt. Emakina is sinds 7 juli 2006 genoteerd op Alternet van Euronext Brussel (mnemo: ALEMK).

Over Keytrade Bank
Keytrade Bank biedt een geïntegreerd pakket online beurs- en bankdiensten aan. Op een en hetzelfde platform biedt Keytrade Bank makelaarsdiensten aan 'discount' prijzen aan, spaarproducten, evenals
bankdiensten tegen geringe kosten, terwijl het tegelijkertijd percentages kan aanbieden die tot de meest aantrekkelijke ter wereld behoren.

Online beursdiensten: Keytrade Bank biedt momenteel toegang tot de Amerikaanse beurzen (NYSE, NASDAQ, AMEX), tot Euronext (Parijs, Brussel, Amsterdam) en tot de markten van Frankfurt, Milaan, Zürich, Madrid en Londen. Als een multi-markten en multi-productenplatform kan men via Keytrade Bank investeren in aandelen, fondsen, warrants, opties (Euronext en US) en obligaties van de primaire en secundaire markt. Via het platform Keytrade Pro biedt het ook toegang tot Forex, Futures en Contract for Difference (CFDs), markten die tot nu voorbehouden waren aan professionele beleggers.

Online bankdiensten: Keytrade Bank biedt alle bankdiensten; zichtrekeningen, spaarrekeningen met hoog rendement, termijnrekeningen, debetkaarten (Mister Cash - Bancontact - Maestro) en kredietkaarten (VISA en American Express). Via de beveiligde site www.keytradebank.com wil Keytrade Bank de particuliere en institutionele beleggers de mogelijkheid bieden om zelf hun bank- en beursoperaties te beheren via het internet, vanwaar ter wereld zij ook inloggen.

Keytrade Bank maakt deel uit van de Groep Crédit Agricole, de grootste Europese bankgroep qua inkomsten.

Over Dowjones & Company
Dow Jones & Company (NYSE: DJ; dowjones.com) is een belangrijke leverancier van globaal bedrijfsnieuws en informatiediensten. De Consumer Media Group publiceert volgende edities: The Wall Street Journal, Barron' s, MarketWatch en The Far Eastern Economic Review. De Enterprise Media Group omvat Dow Jones Newswires, Factiva, Dow Jones Licensing Services, Dow Jones Indexes en Dow Jones Financial Information Services. De Local Media Group beheert de vrijstellingen van communautaire informatie. Dow Jones is mede-eigenaar van SmartMoney, samen met Hearst. Dow Jones verstrekt nieuwsinhoud aan CNBC en aan de radiostations in de Verenigde Staten.