Politie Limburg-Zuid
Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616

1. Limburg Zuid
2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( Bert Boosten
Onderwerp ( Persberichten
Datum ( donderdag 27 september 2007
Opmerkingen ( geen

Nuth; ravage na aanrijding op A76

(Gecorrigeerd: het was niet de man uit Aken die doorreed)

In de nacht van woensdag op donderdag ontstond er op de A76 ter hoogte van Nuth een aanzienlijke ravage na een botsing van twee personenauto's. Niemand raakte gewond.

De aanrijding gebeurde rond 02.00 uur tussen de af- en oprit in de richting Geleen-Heerlen. Een personenauto, met achter het stuur een 39-jarige inwoner van Würselen (D), verloor tijdens een inhaalmanoeuvre in een bocht de macht over het stuur van zijn auto en kwam daarbij in botsing met een andere personenauto, die bestuurd werd door een 34-jarige inwoner van Aken. Na de aanrijding is de automobilist uit Würselen doorgereden. Hij werd korte tijd later ter hoogte van Heerlen aangetroffen. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn. Een blaastest wees uit dat hij een bloed/alcoholpromillage had van 1,4. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

In verband met het opruimen van de ravage werd het verkeer enige tijd omgeleid.

Sittard; internetoplichter bedreigt ontevreden klanten

De politie heeft woensdagavond een 35-jarige inwoner van Sittard aangehouden omdat de man verdacht wordt iemand te hebben bedreigd met een vuurwapen.

De Sittardenaar, die bekend is als internetoplichter, meldde zichzelf aan het politiebureau, waar hij meteen is aangehouden. Een 23-jarige vrouw uit Antwerpen, was woensdag in gezelschap van enkele vrienden naar de woning van de Sittardenaar getogen om een borgsom van 500 Euro terug te eisen, die zij de man had overgemaakt voor de huur van een Camper, die de vrouw nooit heeft gekregen. Bij de woning, zo verklaarde de Antwerpse later tegenover de politie, werd zij en haar aanhang door de Sittardenaar met een vuurwapen bedreigd.

De Sittardenaar werd eerder dit jaar aangehouden in verband met een groot aantal oplichtingszaken via internet. Sinds zijn vrijlating, eind augustus, zijn er bij de politie weer een aantal nieuwe aangiftes van oplichting tegen de man binnengekomen.

Bij een onderzoek in de woning van de Sittardenaar is geen vuurwapen gevonden. De man verklaarde dat hij iets anders in zijn handen had. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Kerkrade; drugsvondst leidt tot sluiting grow-shop

Naar aanleiding van de vondst van aanzienlijke hoeveelheden softdrugs heeft de gemeente Kerkrade donderdagmorgen een grow-shop aan de Akerstraat in die gemeente gesloten voor de duur van een half jaar.

De politie vond de drugs woensdagmiddag tijdens een controle van het pand. In totaal werden in het pand ruim vijf kilo hennep en ruim 3 kilo hasjiesj in beslaggenomen. Daarnaast werd ook nog een geldbedrag van 3140 Euro in beslaggenomen.

In verband met de drugsvondst werden twee Kerkradenaren van 34 en 39 jaar aangehouden.

Walem; hennepplantage in woning

De politie heeft woensdag in een woning in Walem een aantal hennepplantages aangetroffen.

In de kelder werden in vier ruimtes in totaal 226 hennepplanten aangetroffen. Alle planten en apparatuur werden in beslag genomen.

Tegen de bewoner is proces-verbaal opgemaakt.

---- --