VVD


27-9-2007

De Jager ten prooi aan 6000 klachten

Ineke Dezentjé Hamming heeft gisteren bijna 6000 klachten over de Belastingdienst overhandigd aan staatssecretaris De Jager (zie foto).

De website overbelasting.com werd in het leven geroepen toen de VVD bij het eerder aankaarten van de problemen rond de Belastingdienst niet het gevoel kreeg dat gedupeerden ergens met hun klachten terecht konden. En dat bleek: duizenden mensen meldden zich op de site met de meest uiteenlopende klachten. De belangrijkste en meest voorkomende klachten hebben te maken met de dienstverlening van de Belastingtelefoon en met het stopzetten van regelingen als huur- en zorgtoeslag na overlijden. Dezentjé Hamming heeft dan ook gepleit voor het openen van één loket waar nabestaanden in de roerige periode na een overlijden voor het regelen van allerhande zaken terecht kunnen.

De Jager heeft beloofd alle klachten serieus te zullen bekijken en behandelen. De VVD houdt de vinger aan de pols en is niet van plan de website op te heffen voordat alle problemen opgelost of op zijn minst beheersbaar zijn.