Ingezonden persbericht


Persoonlijke gegevens online consumenten optimaal beschermd met nieuwe Trend Micro Internet Security-producten

Beveiliging tegen webbedreigingen, proactieve bescherming en eenvoudige gebruikersinterface in 2008-versies Trend Micro-consumentenproducten

Hilversum, 27 september 2007 - Trend Micro, leverancier van beveiligingsoplossingen, introduceert nieuwe en verbeterde versies van de beveiligingsproducten voor consumenten. Met deze oplossingen profiteren consumenten van krachtige bescherming tegen cybercriminelen. Dit is mogelijk doordat de producten verschillende kwetsbare plekken beschermen: van besturingssysteem tot en met browser en toetsenbord. Trend Micro introduceert een geüpdate versie van Internet Security 2008 en de volledig nieuwe oplossing Trend Micro Internet Security Pro.

Trend Micro Internet Security Pro is een oplossing voor de geavanceerde computergebruiker, die zijn pc geregeld gebruikt voor webtransacties en geavanceerde oplossingen zoekt ter bescherming van zijn identiteit. Trend Micro Internet Security 2008 is nadrukkelijk bedoeld voor de websurfer die veel onderweg is. Met de nieuwe producten richt Trend Micro zich op concrete klantbehoeften, zoals betere bescherming tegen de nieuwste malware en eenvoudig beheer. Hiervoor biedt Trend Micro een vereenvoudigde en intuïtieve gebruikersinterface. Daarnaast bieden de nieuwe oplossingen 30 procent snellere handmatige scanning dan concurrerende producten en eenvoudige rapportagemogelijkheden.

Uit onderzoek van TrendLabs, het wereldwijde netwerk van onderzoek-, service- en supportcenters van Trend Micro, blijkt dat het aantal webbedreigingen tussen januari 2005 en januari 2007 met 540 procent is gegroeid. Om klanten hier beter tegen te beschermen, verbetert Trend Micro zijn antimalwareaanbod. De oplossingen zijn onder andere uitgebreid met proactieve inbraakbescherming, beveiliging tegen webbedreigingen, krachtiger antispamfunctionaliteit, een tweeweg-firewall en naadloos geïntegreerde antivirus- en antispywarebescherming.

"Consumenten kunnen met de Trend Micro 2008-producten vol vertrouwen e-mailen, online winkelen, internetbankieren of online foto's delen. Ze kunnen ervan op aan dat hun identiteit, privacy en bestanden uitstekend zijn beschermd", zegt Carol Carpenter, vicepresident global marketing business unit consumersvan Trend Micro. "Dankzij de heldere gebruikersinterface kunnen consumenten zich eenvoudig en intuïtief beschermen tegen nieuwe bedreigingen. Dit aanbod is ontwikkeld voor mensen die veelvuldig online te vinden zijn, thuis en onderweg. Zij kunnen met een gerust hart op het internet surfen en hun online activiteiten uitvoeren."

Proactieve inbraakbescherming is een gedragsgebaseerde technologie die pc's beschermt tegen ongeautoriseerde en schadelijke veranderingen. Deze nieuwe technologie biedt real-time, niet op handtekeningen gebaseerde bescherming tegen nieuwe en opkomende bedreigingen. Door de applicatieactiviteiten op een computer te monitoren, is het mogelijk om schadelijke veranderingen te voorkomen, voordat deze daadwerkelijk schade kunnen toebrengen. Daarnaast wordt het aantal meldingen teruggedrongen doordat de technologie veranderingen in de bron kan traceren.

Trend Micro Web Threat Protection beschermt gebruikers tegen cyberaanvallen, zoals de recente 'Italian Job'. Dit is mogelijk doordat de technologie veel verder gaat dan de traditionele URL-filtering en de veiligheid van een webpagina analyseert op basis van diverse factoren, waaronder leeftijd, content, gedrag en reputatie. Consumenten zijn beter beschermd, zonder dat hun internetvrijheid op het spel staat. Web Threat Protection blokkeert namelijk specifieke pagina's en content die malware bevatten. Dit in tegenstelling tot de traditionele methode die complete websites blokkeert.

De Trend Micro 2008-producten bieden maximale prestaties en gemak. De producten werken sneller en vereisen minder capaciteit. Zo is het geheugenverbruik met ongeveer 50 procent teruggedrongen en zijn handmatige scanactiviteiten meer dan 30 procent sneller uit te voeren dan bij concurrerende producten. Bovendien heeft Trend Micro op basis van klantfeedback de gebruikerservaring verbeterd. In drie eenvoudige stappen is Trend Micro Internet Security volledig geïnstalleerd. Daarnaast ontwikkelt het vorig jaar geïntroduceerde TrendSecure zich van een bron voor kosteloze tools tot een platform voor de levering van Software-as-a-Service aan consumenten. Een aantal van de belangrijkste functionaliteiten is beschikbaar in het Trend Micro-product Internet Security Pro.

Beide producten komen beschikbaar in november.

# # #

Over Trend Micro, Incorporated
Trend Micro, Incorporated is toonaangevend op het gebied van veilig beheer van content en bedreigingen. Trend Micro, dat in 1988 werd opgericht, voorziet individuen en organisaties in alle soorten en maten van bekroonde beveiligingssoftware, -hardware en -services. Trend Micro, dat zijn hoofdkantoor heeft in Tokio en over vestigingen in meer dan 30 landen beschikt, biedt oplossingen die worden verkocht via wederverkopers, Value-Added Resellers (VAR's) en serviceproviders over de gehele wereld. Bezoek voor aanvullende informatie en evaluatieversies van Trend Micro-producten en -diensten onze website www.trendmicro-europe.com

Trend Micro en het t-ball-logo zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Trend Micro, Incorporated. TrendLabs is een servicemerk van Trend Micro, Incorporated. Alle overige bedrijfs- of productnamen zijn mogelijk handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van de respectievelijke rechthebbenden.

Voor meer informatie en beeldmateriaal:
Lammers van Toorenburg Benelux PR
Anja Breunis / Kirsten van de Groep
Tel.: 030 6565 070
E-mail: trendmicro@lvtpr.nl