Bosch-VDT in Tilburg roept expertise van Adecco in

27/09/2007 15:31



Adecco



Bosch-VDT in Tilburg roept expertise van Adecco in
bij het aantrekken van technisch talent

Utrecht - Per 1 oktober 2007 neemt Adecco Nederland als 'hofleverancier' van flexwerkers haar intrek bij Bosch-VDT in Tilburg. Deze exclusieve positie maakt onderdeel uit van een raamovereenkomst op Benelux niveau. Adecco heeft de tender hiervoor in haar voordeel weten te beslissen op grond van betrokkenheid en efficiency. Dat de HR-dienstverlening georganiseerd gaat worden vanuit een 'in-house constructie', wat wil zeggen dat consultants van Adecco On Site Solutions bij Bosch-VDT op locatie gaan opereren, heeft in het besluit van Bosch een belangrijke rol gespeeld.

Adecco On Site Solutions is een speciale business line van Adecco die zich volledig toelegt op in-house constructies, een formule waarvan Adecco de grondlegger is. Deze formule is met name interessant voor industriële bedrijven met een relatief hoog inleenvolume. Door de werving, selectie en planning bij de onderneming op locatie te organiseren en coördineren, is veel kwaliteit- en tijdwinst te boeken, zo leert de praktijk. Bovendien resulteert deze aanpak dikwijls in een betere beheersing van de kosten.

Voor Bosch-VDT gaf de ervaring van Adecco met deze vorm van dienstverlening de doorslag. Gezien de productiegroei in de automobielindustrie (Bosch-VDT is wereldmarktleider in duwbandtechnologie ten behoeve van geavanceerde transmissiesystemen) hecht de onderneming aan een flexcapaciteit in verhouding tot het totale medewerkersbestand. Dit houdt in dat er permanent behoefte is aan de dagelijkse inzet van circa 200 flexkrachten, met name in operators-, technische en logistieke functies.

Slagkracht in organisatie van flexwerk
Gezien de huidige schaarste in gekwalificeerd technisch personeel, kiest Bosch-VDT voor een nieuwe HR-dienstverlener met voldoende slagkracht om de stevige behoefte aan technici op flexbasis in te vullen. Vanuit haar internationale motto better work, better life, gaat Adecco de werving en selectie verzorgen, een pool van medewerkers samenstellen en beheren en opleiding- en trainingstrajecten initiëren.

Bosch-VDT, onderdeel van het wereldwijde Bosch concern waar in totaal meer dan 260 duizend mensen werken, is een mooi bedrijf om voor te werken. De onderneming lokaal beter bekend als Van Doorne's Transmissie, geniet als werkgever een uitstekende reputatie in Tilburg en wijde omgeving. De onderneming is volledig gespecialiseerd in de massaproductie van duwbanden, een essentieel onderdeel van automatische versnellingssystemen in auto's, overal ter wereld. Bosch-VDT is hierin marktleider en neemt een toonaangevende positie in. Het innovatief vermogen en de enorme investeringen in productontwikkeling spreken tot de verbeelding. Tilburg heeft een R? afdeling waar momenteel ruim 150 experts werken!

Ruim baan voor gemotiveerde operators
De flexbehoefte van Bosch-VDT spitst zich toe op operators. Het gaat om het zelfstandig bedienen van geavanceerde procesmachines. Als operator ben je verantwoordelijk voor het oplossen van kleine storingen en de kwaliteitscontrole op de producten. Kandidaten moeten in het bezit zijn van een lts diploma (liefst motorvoertuigentechniek of metaal), gevoel hebben voor computertechniek. Er wordt gewerkt in ploegendiensten. Adecco en Bosch-VDT bieden een goed salaris, fijne, professionele werkomstandigheden met een informele sfeer, prima opleidingsmogelijkheden en veel werkzekerheid. Technisch talent dat geïnteresseerd is in werk bij Bosch, kan mailen naar Tilburg733@adecco.nl of bellen met Adecco On Site Solutions Bosch, 06-52572822.