Gemeente Epe


Startnotitie voor sportbeleid

Het college van B en W heeft een startnotitie opgesteld voor het sportbeleid. De sportnota bevat 31 onderwerpen. Hierin komt het beleid voor de komende jaren naar voren met onderwerpen als: kunstgras, onderhoud en uitbreiding van sportaccomodaties, stimulering van topsport, subsidies en vrijwilligers in de sport.

Sport voor iedereen toegankelijk
Het college van B en W streeft er naar dat sport voor iedereen toegankelijk is. Maar ook dat het bijdraagt aan een leefbare gemeente en de bevordering van de gezondheid van de inwoners. Het doel van het sportbeleid is dat iedere inwoner van de gemeente Epe de ruimte moet krijgen om op een verantwoordelijke wijze te sporten en bewegen, vanuit eigen interesse, verantwoordelijkheid en omstandigheden.

Gevarieerd aanbod
Een goede toegankelijkheid van het aanbod "sport en bewegen" en het versterken van de sociale binding d.m.v. sport zijn enkele resultaten die het college wil bereiken. Het college van B en W streeft daarnaast ook naar sterke en goed functionerende sportverenigingen met een gevarieerd aanbod en inzicht in de gewenste ontwikkelingen en sportbehoefte op langere termijn.

Actueel
Het college legt de startnotitie eerst voor aan de raad. Daarna worden de sportverenigingen bij de invulling van de nota betrokken. Het sportbeleid is in 2001 in de Kadernota Sport opgestelt. Dit beleid wordt nu opnieuw geformuleerd en actueel gemaakt, zodat het past bij de ontwikkelingen van deze tijd.