Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (27/09)

TILBURG, 27 september 2007

Politie doorzoekt panden naar aanleiding van vuurwapen incident

TILBURG: De recherche heeft nog niet echt duidelijkheid over de aanleiding van het vuurwapenincident op woensdagochtend 26 september. Het lijkt erop dat vermoedelijk een financieel geschil aanleiding geweest voor de ruzie. Het geweld vond plaats in een bedrijf aan de Watermanstraat. De drie aangehouden verdachten zitten momenteel nog steeds vast. Op donderdag 27 september verrichtte de politie drie doorzoekingen. Het gaat daarbij om het bewuste bedrijfspand aan de Watermanstraat in Tilburg en twee woningen (Tilburg / Molenschot).

In het bedrijfspand ontstond voorzover nu duidelijk een twist tussen de eigenaar van dat bedrijf een 37-jarige Tilburger en een andere man, een 55-jarige man uit Molenschot. Bij het incident was aan de zijde van de eigenaar ook een 47-jarige Tilburger betrokken. De ruzie liep hoog op, waarbij door de 55-jarige verdachte met een vuurwapen is geschoten. Hij ging er daarna te voet vandoor. Ter hoogte van een bouwmarkt op de hoek van de Dongenseweg / Burgemeester Baron van Voort tot Voortsweg, stapte hij bij zijn vrouw in de auto. Hij kon enige tijd later op de Dongenseweg middels de uitpraatprocedure worden ingerekend, waarbij een vuurwapen werd aangetroffen. De technische recherche heeft een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld bij het bedrijf op de Watermanstraat. De recherche heeft ook de twee Tilburgers die betrokken waren bij het incident aangehouden omdat zij mogelijk de man uit Molenschot hebben aangevallen. Ook de vrouw van de 55-jarige man uit Molenschot is korte tijd aangehouden geweest. Zij is na uitgebreid verhoor weer in vrijheid gesteld.

Politie rekent winkeldief in

TILBURG: Een 29-jarige man uit Tilburg is door de politie opgepakt en ingesloten op verdenking van winkeldiefstal. De man pleegde het misdrijf op woensdag 26 september omstreeks 13.45 uur in een supermarkt aan de Besterdring. Hij wilde de winkel verlaten met medeneming van levensmiddelen. Toen het winkelpersoneel hem aansprak reageerde de man agressief en ging er vandoor. Gewaarschuwde agenten stelden vast dat hij een nabij gelegen coffeeshop was binnen gegaan en arresteerden hem. Hij is in verzekering gesteld en wordt a.s. vrijdag 28 september voorgeleid bij de Officier van Justitie.

Waarschuwing politie: Veilig chatten

TILBURG: De zedenpolitie stelt een onderzoek naar een nog onbekende man die via Internet onzedelijke voorstellen deed aan een 11-jarige meisje. Haar moeder maakte woensdagavond 26 september melding van dit misdrijf. Via MSN probeerde de dader onlangs diverse keren het minderjarige slachtoffertje te bewegen om haar kleren uit te trekken voor de webcam. Vermoedelijk is het niet zo ver gekomen.

De politie raadt ouders aan om met hun kinderen goede afspraken te maken over veilig internet gebruikt, vooral al het gaat om chatten en het gebruik van een webcam:

· Kijk als ouder ook eens mee. Dan weet u wat er allemaal gebeurt tijdens het chatten
· Wijs kinderen erop dat ze personen met verkeerde bedoelingen kunnen tegenkomen.
· Zorg voor een goede schuilnaam, waaraan niet te zien is dat het om een kind gaat (gebruik dus geen leeftijd of geboortedatum in de schuilnaam).
· Geef geen persoonlijke gegevens vrij in een chatsessie. · Maak geen afspraken voor ontmoetingen met onbekenden. · Zorg ervoor dat kinderen ongewenste gebeurtenissen op het internet met u bespreken.
· Toon interesse in de virtuele vriendschappen van uw kind, net zoals u wilt weten met wie u kind het dagelijks leven omgaat. · Informatie over Veilig Internetten is verkrijgbaar bij Postbus 51 en via de website www.mijnkindonline.nl

Man mishandelt vrouw en kind

TILBURG: De Tilburgse politie arresteerde woensdagmorgen 26 september om 12.25 uur een 29-jarige man uit Tilburg. Hij wordt verdacht van mishandeling van zijn 29-jarige vriendin en hun gezamenlijk driejarig dochtertje. De man mishandelding van de vrouw vond dinsdagavond 25 september plaats. Ze kreeg een klap in haar gezicht. Het dochtertje werd de volgende ochtend mishandeld maar raakte daarbij niet noemenswaardig lichamelijk gewond, aldus de aangeefster. De man is vervolgens aangehouden en in het politiebureau ingesloten. Hij is woensdagmiddag na verhoor weer in vrijheid gesteld. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Politie, openbaar ministerie, reclassering, kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan de bestrijding van huiselijk geweld, omdat zij van mening zijn dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd.

Beschonken bromfiets wil niet blazen

TILBURG: Op 26 september 2007 werd de politie rond 16.10 uur geroepen bij een aanrijding op het Stuivesantplein in Tilburg. Daar was de bestuurder van een snorfiets aangereden door een automobilist. De 46-jarige Tilburger reed op zijn snorfiets toen hij geen voorrang kreeg van een 36-jarige Tilburgse automobilist. Er vielen geen gewonden en er was uitsluitend sprake van materiële schade.

Bij de afwikkeling bleek dat de snorfietser onder invloed van alcohol verkeerde. Om die reden werd hij gearresteerd en overgebracht naar het politiebureau. De man weigerde om mee te werken aan een ademanalyse en pleegde daarmee een misdrijf. Hij verkeerde in de veronderstelling dat hij niet schuldig was aan de aanrijding en daarom ook niet mee hoefde te werken aan een ademanalyse. De behandeld agenten konden de verdachte niet op andere gedachten brengen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt vanwege het weigeren van de ademanalyse. Tegen de automobilist is proces-verbaal opgemaakt wegens het niet verlenen van voorrang.

Auteur: Jeroen Steenmeijer