Gemeente Epe


Vaststelling wijkverkeersplan Oene - buiten de bebouwde kom

In nauw overleg met de bewoners heeft het college het wijkverkeersplan van Oene vastgesteld. Het gaat om het gebied buiten de bebouwde kom, ten oosten van de A50. De snelheid wordt aangepast, kruizingen worden overzichtelijker gemaakt etc. Het wijkverkeersplan zorgt voor een duurzaam veilige inrichting van het buitengebied in Oene. Het doel van de aanpassingen is dat er minder verkeersongevallen gaan plaatsvinden.

Overleg bewoners
De bewoners en andere belanghebbenden hebben verkeersonveilige locaties, oplossingen en suggesties kenbaar gemaakt. Deze reacties heeft de gemeente met een klankbordgroep tijdens de brainstormavond besproken. De gemeente heeft vervolgens een voorlopig maatregelenpakket opgesteld, waar de bewoners en belanghebbenden tijdens de inloop/inspraakavond hun reactie gaven. De gemeente heeft deze reacties meegenomen in het verkeersplan.

Maatregelen
Het definitieve maatregelenpakket bevat naast het instellen van een 60 km/uur zone uit de aanleg van 14 verkeersdrempels, 2 verkeersplateaus, 2 maal 10 km fietssuggestiestroken, 2 wijzigingen van de voorrangssituatie en 18 '60 km/uur zonepoorten'.