Provincie Noord-Holland

Datum

27-9-2007

Onderwerp

Zilveren penning voor Piet Kranenberg uit Amsterdam

Katja Grevers

Gedeputeerde Staten hebben de heer Piet Kranenberg uit Amsterdam de zilveren penning van de provincie Noord-Holland toegekend. Gisteren kreeg hij deze tijdens zijn 90ste verjaardag uit handen van gedeputeerde Ton Hooijmaijers voor zijn betrokkenheid bij de actie Artis moet blijven en de restauratie van de Westerkerk en Noorderkerk in Amsterdam. Ook zijn strijd om het Olympisch Stadion te behouden was aanleiding om de penning uit te reiken.

Piet Kranenburg, oud-directeur van onder meer Amstelbier, Heinekenbier en VVV Amsterdam, heeft als voorzitter van Artis een succesvolle fondsenwervingscampagne geleid, zodat deze in heel Nederland bekendheid kreeg. Ook heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de actie Artis moet blijven.

Verder staat hij bekend als de redder van het Olympisch Stadion in Amsterdam. Piet Kranenburg begon zijn strijd om dit stadion te behouden in 1985. Hij heeft er mede voor gezorgd dat het stadion niet werd gesloopt voor het bouwen van woningen, maar behouden bleef. Ook heeft hij zich ingespannen om fondsen te werven voor de renovatie van het stadion, zodat dit in de oorspronkelijke staat van 1928 hersteld kon worden.

Geef uw mening! Reageer op dit bericht