Gemeente Schiedam


September

De gemeenteraad vergadert

26 september 2007

Op donderdag 27 september 2007 vergadert de gemeenteraad. Deze vergadering vindt plaats vanaf 20.00 uur in de Aleidazaal van het Stadskantoor.

De raadsvergadering is live te zien via Look TV en via de website van de gemeente Schiedam.

Tijdens de raadsvergadering komt onder andere aan de orde:

Wijziging verordening parkeerbelastingen 2004 en de Parkeerverordening Schiedam 2003
Sinds 1 januari worden brommobielen als motorvoertuigen beschouwd en moeten ze een kenteken voeren. Het college vindt dat het betaald parkeren, net als bij andere motorvoertuigen, nu ook moet gaan gelden voor brommobielen, behalve voor houders van een gehandicaptenparkeerkaart. De gemeenteraad wordt voorgesteld om daarvoor de Parkeerverordening en de Verordening Parkeerbelasting aan te passen. Dit agendapunt is een bespreekpunt omdat een aantal fracties de maatregel onnodig vindt.

Verwerving winkelplint Wibautplein
Het opknappen van het Dr. Wibautplein is nodig om de leefbaarheid van dit deel van Nieuwland weer op een goed niveau te krijgen. Om aan de snel toenemende verpaupering een halt toe te roepen en nieuwe ontwikkelingen in gang te zetten wordt de gemeenteraad voorgesteld de winkelplint aan het Wibautplein aan te kopen. De SP en de PvdA vinden het aankoopbedrag van 2,2 miljoen euro te hoog en willen tijdens deze gemeenteraadsvergadering hierover verder debatteren.

Op de raadsagenda staan A- en B-stukken. A-stukken zijn stukken waarmee de raadscommissie unaniem heeft ingestemd en waarover in principe geen discussie meer plaatsvindt; de raad hoeft nog slechts te besluiten (hamerstukken). B-stukken zijn voorstellen waarover geen overeenstemming is en waarover de beraadslagingen nog moeten worden voortgezet (bespreekstukken). Meer informatie over deze stukken kunt u vinden op deze gemeentepagina onder het kopje De commissies hebben vergaderd. Incidenteel gebeurt het dat overeenstemming is over een voorstel maar dat het belang van de zaak inhoudelijke behandeling in de raadsvergadering vergt (historische beslissingen).

Tijdens de raadsvergaderingen kan gebruik gemaakt worden van het spreekrecht. Burgers kunnen gezamenlijk gedurende maximaal dertig minuten het woord voeren over op de agenda vermelde B-stukken (bespreekstukken).

Voor het spreekrecht kan men zich aanmelden tot 48 uur voor de aanvang van de vergadering bij de griffier van de gemeente Schiedam, dhr. J. Gordijn, tel. 010-2465788.