Woonbond


27-09-2007

Domijn verbetert dienstverlening na vele klachten van huurders

De Enschedese woningcorporatie Domijn is van start gegaan met het zo snel mogelijk verbeteren van belangrijke onderdelen van haar dienstverlening aan de huurders. Reden daarvoor is dat uit een door de Woonbond gehouden enquête onder de huurders is gebleken dat er veel ontevredenheid is over de service van de corporatie.

Domijn richt zich in eerste instantie op verbetering van drie onderdelen van de dienstverlening: de telefonische bereikbaarheid, de reactietermijn op klachten van sociale aard en de controle op en de kwaliteit van uitgevoerde reparaties. Wat de bereikbaarheid betreft is de keuzeoptie bij het eerste telefonische contact komen te vervallen. Klanten krijgen nu direct een medewerker van Domijn aan de lijn. Verder zijn allerlei maatregelen getroffen om de gesprekken korter te laten duren en is de capaciteit uitgebreid.

Klachten op het sociale vlak worden voortaan sneller opgepakt en afgehandeld. Lukt dit niet binnen twee weken, dan wordt de indiener van de klacht daarvan op de hoogte gebracht en wordt een termijn genoemd waarbinnen de afhandeling wel plaatsvindt.

Ook spant Domijn zich in om het aantal reparatieklachten terug te dringen. Daarvoor wordt de kwaliteit van de reparaties nu gemeten met een computerprogramma. Aan de hand daarvan verwacht de corporatie de kwaliteit van de reparaties structureel te kunnen verbeteren.

Voor Domijn zijn de resultaten van de Woonbondenquête, al waren die bepaald niet positief, toch heel belangrijk, laat Domijndirecteur Piet Rutgers weten. 'We zijn blij dat huurders de moeite nemen om hun kritiek te uiten. Alleen dan kunnen we de kwaliteit van onze dienstverlening verbeteren. En dat willen we graag. Want we vinden het echt belangrijk dat onze klanten aangenaam wonen. En we realiseren ons terdege dat dit voor een belangrijk deel afhankelijk is van onze dienstverlening.'