Ingezonden persbericht


Persbericht

27 september 2007

Personeelskosten fors omhoog door kabinetsbeleid

~ SD WORX: bedrijfsleven betaalt voor premie- en koopkrachtdaling werknemers ~

De aangekondigde verlaging van de WW-premie voor werknemers met 0,35% in 2008 en de afschaffing in 2009 worden door het kabinet afgewenteld op de werkgevers. Dit constateert SD WORX, specialist in HR-, payroll- en juridische dienstverlening, na bestudering van de miljoenennota.

Werkgevers gaan vanaf 2008 namelijk meer WW-premie betalen: 0,4%. Dat is een ruime compensatie van de 0,35% daling van het werknemersdeel. Daarnaast zal ook het werkgeversdeel van de premie voor de zorgverzekeringswet toenemen met 0,7%, waardoor de totale personeelskosten voor de werkgevers met ruim 1% zullen stijgen in 2008.

Naast de hogere personeelskosten door premiestijging zullen de vakbonden compensatie willen zien voor de gederfde koopkracht van veel van hun leden. Het ziet er namelijk naar uit dat de middeninkomens er, ondanks de groeiende economie, iets op achteruit gaan. Dat willen de vakbonden graag gecompenseerd hebben door de werkgevers. De geëiste loonstijging van het CNV ligt nu al een procent boven de inflatiecorrectie.

Huub Paffen, senior consultant bij SD WORX: "Het ziet er dus naar uit dat de werkgevers de tol gaan betalen van een besparend kabinet. Dit is best vreemd, aangezien het kabinet hamert op ondernemerschap en innovatie in het bedrijfsleven."

De WW-premie voor werknemers wordt verlaagd en daarna afgeschaft omdat het kabinet een reserve heeft opgebouwd van enkele miljarden met de WW-premies die in het verleden betaald zijn. In de toekomst wil het kabinet kijken of deze reserve plus de werkgeversbijdragen genoeg zijn om de uitbetaling van de WW-uitkeringen te kunnen dragen.

(261 woorden)

VOOR DE REDACTIE

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met LEWIS: René van den Nieuwenhof, tel. 040 235 46 00, renev@lewispr.com

Over SD WORX

SD WORX is marktleider in België en de derde grootste aanbieder van payroll en HR-diensten in Europa. SD WORX bedient zijn klanten vanuit een geïntegreerd concept waarbinnen payroll, HR-diensten en juridisch advies vanuit één organisatie worden aangeboden. Het in 1945 opgerichte bedrijf telt 23 kantoren en ruim 1.400 medewerkers in de Benelux. Sinds 2006 bedient SD WORX de Nederlandse markt vanuit een kantoor in Breda. In september 2006 ging SD WORX een joint venture aan met Asecom Nederland B.V.. SD WORX is de afgelopen jaren sterk aan het internationaliseren. Zo nam het bedrijf onlangs de Franse payroll-softwarespecialist LOGI-RH over.

SD WORX is op 3 en 4 oktober met MijnAfwezigheden.nl te vinden op Performa in de Jaarbeurs, Utrecht.

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com