Gemeente Rotterdam

De commissie Jeugd, Onderwijs en Cultuur besteed een middag aan de ontmoeting met jongeren die ideeën hebben aangedragen voor het Jongerenjaar 2009. De externe oriëntatie vindt plaats op woensdag 3 oktober, van 14.00 - 16.30 uur bij WORM.

De commissie ontmoet medewerkers en het bestuur van de stichting Jongerenhoofdstad. Deze stichting is de motor achter de activiteiten die in het Jongerenjaar 2009 worden georganiseerd. De commissie laat zich informeren over de stand van zaken, de doelstellingen en de activiteiten.

Tijdens de externe oriëntatie maakt de commissie via speeddating kennis met twaalf jongeren die ideeën hebben aangedragen voor het Jongerenjaar 2009 en die nu gezamenlijk werken aan hun droom voor 2009. Het verzamelen van dromen is een ludieke manier van de organisatie om kennis te nemen van de ideeën uit de samenleving. Ook de commissieleden laten na afloop van de externe oriëntatie hun dromen achter.

Begin 2008 wordt een eerste invulling van het programma voor Jongerenhoofdstad van Europa 2009 besproken. De commissie oriënteert zich op 3 oktober op de voortgang. De gemeenteraad heeft voor de activiteiten 20 miljoen extra middelen beschikbaar gesteld. Het totale budget bedraagt circa 50 miljoen.

Bron: Griffie, 27-09-2007