KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

26-9-2007

Goede prestaties Nederlandse Yngling kernploeg

Zeilen in Olympische klassen

EK Yngling Warnemunde, Duitsland 23-28 september

Amsterdam, 26 september 2007

Goede prestaties Nederlandse Yngling kernploeg
De Nederlandse Yngling equipe presteert goed op het EK in Duitsland. Na acht wedstrijden staan de negen zeilsters van de Delta Lloyd Kernploeg op de derde, vijfde en zesde plaats van de 21 deelnemers. Vandaag 26 september is een rustdag. Op 27 september worden nog twee wedstrijden gezeild. Op vrijdag volgt de medal race met de beste tien teams van het klassement.

Janneke Hin ligt op deze rustdag met koorts in bed. De stuurvrouw is, met goedkeuring van de international jury, op 25 september vervangen door assistent coach Marjon Kooistra. Kooistra heeft het stokje overgenomen en zeilt met Annemieke Bes en Floortje Hendriksen. Het gelegenheidstrio staat op een zesde plaats na acht wedstrijden. Het team van Renee Groeneveld, Marije Faber en Petronella de Jong zeilde sterk gisteren. Ze staan vijfde. Beste Nederlandse prestatie komt van het team van Mandy Mulder, Brechtje van der Werf en Marije Kampen. Zij staan op een derde plaats in het klassement. Na een dramatisch begin van deze serie komt dit trio heel sterk terug.

Coach Maurice Paardenkooper: Goed dat we vandaag een rustdag hebben. Iedereen was erg moe en kan wel wat rust gebruiken. We zijn net terug van zes weken in China. Daarna direct door naar Duitsland. Nu kunnen ze eindelijk een beetje op de bank liggen, wat boodschappen doen en even bijkomen. Janneke ligt nog met 38 graden te bed, maar dat gaat al beter.

Drie teams ontbreken in dit Europees Kampioenschap, de Engelsen, Amerikanen en het Nieuw Zeelandse team. Voor de Nederlandse Kernploeg zeilsters is dit een belangrijk trainingsevenement.

Paardenkooper licht toe: We varen hier met geleende boten en relatief oude zeilen. We zijn hier niet om te pieken. Zo een wedstrijdserie is goed om te hebben. Het maakt het makkelijker voor ons om ergens op te kunnen focussen in de lange trainingsstages zoals we net in China gehad hebben.

Voor Petronella de Jong is dit de laatste wedstrijdserie voordat ze haar topsportcarrière beëindigt. Ze staat met haar team op een vierde plaats, met zicht op een medaille. Wie weet zit er nog een
podiumafscheid in voor de Friese zeilster. Op 27 september staan er nog twee wedstrijden op het programma. Op vrijdag 28 september volgt de finale medal race. Direct na dit evenement staat het Open
Nederlands Kampioenschap op het programma op 5, 6 en 7 oktober in Medemblik.

// einde

Voor uitslagen zie:
www.yngling.org klik op button rechtsonder. In het verhaal van die dag zit een link naar de uitslagen.

Official Partners van het Watersportverbond:
Delta Lloyd en Volvo.

Voor meer info kunt u contact opnemen met Simon Keijzer,
M: +31 654 754 405
E: simon@miles.nl