ABVAKABO FNV

Bod VO-raad mager voor het voortgezet onderwijs

Een mager loonbod, uitgekleedde BAPO-regeling en ingeperkte vakantieregeling. Dat bood de VO-raad in het eerste overleg over een nieuwe cao voor het voortgezet onderwijs. ABVAKABO FNV vindt dat de werkgevers met hun cao-inzet de plank misslaan om werken in deze onderwijssector aantrekkelijker te maken. ABVAKABO FNV wees dit bod direct af.

Inzet werkgevers eindelijk bekend

Nadat de vakbonden in mei 2007 hun inzet aan de werkgevers in het voortgezet onderwijs hadden aangeboden, bleef ondanks herhaaldelijk verzoek van de vakbonden de inzet van werkgeverszijde uit. Na veel aandringen is de inzet van de VO-Raad (de organisatie van de werkgevers in het voortgezet onderwijs) afgelopen donderdag (20 september 2007) gepresenteerd. Op geen enkele wijze geeft deze inzet blijk van de hooggespannen verwachtingen die er in het voortgezet onderwijs leven.

Salarisbod mager

Voor een cao van twee jaar (1 juli 2007 tot 1 juli 2009) bieden werkgever 3,6% salarisverhoging op 1 januari 2008 en de eindejaarsuitkering wordt verhoogd 1,7% in 2007 en 0,7% in 2008. Voor dit lopende jaar ligt er geen salarisverhoging in het verschiet.

Niet alleen wordt de achterstand die in het salarisgebouw van het personeel in het voortgezet onderwijs is opgetreden (en ook van werkgeverszijde wordt erkend) op geen enkele wijze ingehaald, het bod steekt ook schril af tegen bijvoorbeeld de onlangs afgesloten cao voor het rijkspersoneel.

Andere voorstellen werkgevers

De inzet van werkgevers bevat diverse voorstellen voor verslechteringen:

* De Bapo regeling wordt aangepast. De leeftijdsgrens verschuift van 52 naar 55 jaar en de werknemersbijdrage wordt verhoogd.
* De vakantieregeling wordt ingeperkt.

* De mogelijkheid om tijdelijke dienstverbanden aan te gaan wordt verruimd.

* De 2/3 meerderheid van het personeel die nodig is bij het wijzigen van het taakbeleid binnen de school zou moeten worden geschrapt.
* Ook zou de cao meer ruimte moeten bieden om met uitzendkrachten te kunnen werken.

* Ten aanzien van de faciliteiten voor de medezeggenschap wordt de klok teruggedraaid. De werkgevers stellen voor om 0,35 procent van het personeelsbudget beschikbaar te stellen voor de PMR. Een regeling die enkele jaren geleden door ons in een van de vorige caos juist is verbeterd.

Hoe verder?

Ondanks dat werkgevers aangeven dat zij flink willen investeren en dat er ingrijpende maatregelen nodig zijn, waarbij ook een verwijzing plaatsvindt naar het onlangs verschenen rapport van de commissie Rinnooy Kan, geeft deze cao inzet een volstrekt ander beeld. De vakbonden waren dan ook snel klaar met deze inzet van werkgeverszijde. Na beraad heeft de werkgeversdelegatie aangegeven om binnen enkele dagen een allonge (aanhangsel bij de inzet) te presenteren, waarin naar wij aannemen verbeteringen in hun inzet zullen worden aangebracht. De komende weken moeten duidelijk maken of er met de werkgevers serieus gesproken kan worden over een cao voor het voortgezet onderwijs die het onderwijs weer op de kaart zet. 27-09-2007, Voortgezet onderwijs | Meer over: onderwijs, vo,