Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten donderdag 27 september 2007

Zaanstreek-Waterland, 27-09-2007 o Met: Rooidag, winkeldiefstal en vernieling

Rooidag

Zaandam, 26 september 2007.

De politie heeft in Zaandam op een geplande rooidag twee
hennepplantages ontruimd. Op de Cantate werden in een woning twee ingerichte kweekruimtes met totaal 184 jonge plantjes aangetroffen. Ook werd ongeveer vijf en een halve kilo henneptoppen aangetroffen. De stroom werd buiten de meter om betrokken en het energiebedrijf heeft de elektriciteit afgesloten. Een 32-jarige man en een 27-jarige vrouw, beiden afkomstig uit Letland, werden in de woning aangehouden. Zij werden op last van justitie na verhoor met een dagvaarding heengezonden. De politie kwam de plantage op het spoor door een anonieme tip. Een woning aan De Spil werd gebruikt als kwekerij. Twee ruimtes waren ingericht als hennepplantage. Er was kort geleden geoogst en er werden geen planten aangetroffen. Wel werd ongeveer acht kilo toppen aangetroffen die lagen te drogen. Ook hier was de elektriciteitsmeter omzeild en werd de boel afgesloten door de netwerkbeheerder. De plantage was door meerdere bewoners uit de wijk gemeld bij de politie. Een 30-jarige vrouw uit Zaandam kwam later aan het bureau vragen waarom het slot was veranderd. Zij werd als verdachte gehoord en proces-verbaal wordt opgemaakt. Alle in beslag genomen kweekbenodigdheden en verdovende middelen werden ter vernietiging afgevoerd.

Winkeldiefstal

Purmerend, woensdag 26 september 2007, 13:19 uur.

De politie heeft een vermoedelijk 34-jarige Chinese vrouw aangehouden als verdachte van winkeldiefstal. Een alarmpoortje bij een schoenenwinkel aan de Hoogstraat ging af toen de vrouw de winkel wilde verlaten. Bij controle van haar tas bleek dat zij een paar kinderschoenen bij zich had die niet waren afgerekend. De vrouw was niet te verstaan en kon geen legitimatie tonen. Na inschakeling van een tolk werd niet duidelijk waar de vrouw verbleef en haar identiteit kon vooralsnog niet worden vastgesteld. Na het opmaken van proces-verbaal van de winkeldiefstal werd de verdachte overgedragen aan de vreemdelingenpolitie. Op de Burg. D. Kooimanweg werd in een supermarkt een 13-jarig meisje uit Purmerend aangehouden die door personeel was betrapt op diefstal van diverse snoepwaren. In overleg met de ouders wordt het meisje verwezen naar bureau HALT voor het ondergaan van een straf. Een 54-jarige Purmerender werd aangehouden in een supermarkt op de Poelstraat toen hij blikjes bier meenam voorbij de kassa zonder deze af te rekenen. De bedrijfsleiding van de supermarkt heeft de man een winkelverbod voor een jaar toegezegd omdat hij daar al eerder zou zijn betrapt op diefstal. In het verhoor gaf de verdachte toe al meer bij de winkel te hebben gestolen. Proces-verbaal wordt opgemaakt en de verdachte werd na verhoor in vrijheid gesteld.

Vernieling

Oostzaan, donderdag 27 september 2007, 04:15 uur.

De politie heeft een 48-jarige man uit Amsterdam aangehouden als verdachte van vernielingen aan een cultureel centrum aan het Westerstijfselmakerspad. De politie trof na een melding meerdere ingeslagen ramen. Er werden bloedsporen aangetroffen en een politiehond werd op het spoor gezet. De hond kwam uit bij een ander pand op het pad waar op de bovenverdieping de bebloede Amsterdammer werd aangetroffen. De man verklaarde dat hij de vernielingen gepleegd had wegens een conflict met de eigenaresse. De verdachte werd ingesloten.

Agressief in verkeer

Purmerend, woensdag 26 september 2007, 16:42 uur.

Een 35-jarige autobestuurder uit Vlaardingen is door de politie aangehouden als verdachte van mishandeling tijdens een
verkeersconflict op de Dr. J.M. den Uyllaan. De verdachte zou door onduidelijke reden heel kwaad geworden zijn op een 69-jarige automobilist uit Purmerend en had hem tot stoppen gedwongen en herhaaldelijk geschopt en geslagen. Omstanders belden de politie die de verdachte aan de hand van signalement en kenteken kon aanhouden. Bij de aanhouding en overbrengen bedreigde de verdachte getuigen en de agenten. Verklaringen hierover worden bij het proces-verbaal van de mishandeling gevoegd. Na afhandeling van deze zaak zal de man worden overgedragen aan de politie Amsterdam-Amstelland die hem willen horen over stelselmatige mishandeling in de huiselijke sfeer.

Ruiten passagiersbus ingegooid

Zaandam, woensdag 26 september 2007, 22:21 uur

Woensdagavond zijn op de Ds. Martin Luther Kingweg twee stenen tegen een streekbus aangegooid. Een achterruit en een ruit van 160 x 120 cm sneuvelden. Ondanks dat de bus passagiers vervoerde raakte niemand gewond. De politie zoekt getuigen (0900-8844).

Visser mishandeld

Zaandam, 26 september 2007, 23:15 uur

Een 65-jarige visser is op het Hanenpad door een onbekende jongeman mishandeld. De Zaandammer had zijn hengel uitgeworpen aan een sloot aan het Hanenpad toen er een groep jongeren kwam aangerend. Een van de jongens zou naar hem hebben geschreeuwd dat ie voor zich moest kijken en vervolgens kreeg de visser een harde duw. Hij viel tegen een betonnen rand en liep een zwaar gekneusde linkerarm op. De dader wordt als volgt omschreven: lichtgetinte jongen van 16 tot 18 jaar oud, plat gezicht, mager postuur met een lengte van rond de 180 cm. Hij droeg groene kleding en had een groene rugtas op zijn rug. De groep jongens stond tot 19.15 uur op de hoek Wibautstraat-Morgensterstraat. Het kan zijn dat de groep zich daar vaker ophoudt. Getuigen worden verzocht te bellen met de politie Zaandam Zuid, via 0900-8844.

Laatst gewijzigd 27-09-2007 16:01 | © Politie Zaanstreek-Waterland |