Ingezonden persbericht


Eline Bol & Lodewijk Rondeboom
Pride PR voor Electronic Arts
+31 71 568 00 28
ea@pridepr.nl

EA BRENGT VEELGEPREZEN VIDEOGAME SKATE UIT VOOR PLAYSTATION 3

Schiphol-Rijk, 27 september 2007 - Electronic Arts Inc. (NASDAQ: ERTS) kondigt vandaag aan dat SKATE in Europa op 11 oktober ook voor de PLAYSTATION 3 in de schappen ligt. Skate kan momenteel verder ook worden gekocht en gedownload via de meeste grote mobiele operators in Europa. SKATE is ontwikkeld door EA Black Box in Vancouver, British Columbia en is geclassificeerd als "T" voor tien jaar en ouder door ESRB en 12+ door PEGI.

Het spel is onlangs voor het Xbox 360(TM) videogame and entertainment systeem in Noord-Amerika uitgebracht en heeft al uitstekende beoordelingen gekregen, met een 5/5 op GameSpy.com en een 9/10 op 1up.com, IGN, Yahoo! Games en GamesRadar.com.

"Iedereen heeft het deze maand over SKATE", zegt Bob McKenzie, Senior Vice President Merchandising, GameStop. "Als we kijken naar de uitzonderlijk grote vraag van gamers in de eerste week dan hebben we duidelijk een nieuwe titel in het skate genre dat bovenaan ieders lijst staat."

SKATE levert een authentieke skateboard-ervaring zoals geen enkele andere videogame. De game bevat de innovatieve Flickit-besturing die optimaal gebruik maakt van de twee analoge sticks en de unieke, gemakkelijk te gebruiken opnamefunctie skate.reel. Hiermee kunnen gamers demo videofilmpjes maken van hun skatesessies en de beelden online delen op www.skate.ea.com zodat andere spelers ze kunnen bekijken, beoordelen en bespreken.

SKATE voor de mobiele telefoon is verkrijgbaar via:

T-Mobile (T-Zones): stuur een SMS met GAME FIFA naar 888. Vodafone (Vodafone Live): ga naar Vodafone Live -> Menu -> Games EA Mobile: stuur een SMS met EA MOBILE naar 4004.

###

Over Electronic Arts
Electronic Arts Inc. (EA) is de grootste ontwikkelaar en uitgever ter wereld op het gebied van interactieve entertainmentsoftware. Het hoofdkantoor is gevestigd in Redwood City in Californië. Het in 1982 opgerichte bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling, uitgifte en wereldwijde verspreiding van interactieve software voor videogamesystemen, personal computers, mobiele telefoons en internet. Electronic Arts brengt zijn producten onder vier merknamen op de markt: EA SPORTS(TM), EA(TM), EA SPORTS BIG(TM) en POGO(TM). In het boekjaar 2007 registreerde EA 3,09 miljard dollar aan opbrengsten en bezat het bedrijf 24 titels waarvan meer dan één miljoen exemplaren zijn verkocht. De homepage en online gamesite van EA is www.electronicarts.nl Bezoek voor meer informatie over de producten van EA en de volledige teksten van persberichten http://info.ea.com.

EA, EA SPORTS, EA SPORTS BIG en POGO zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Electronic Arts Inc. in de Verenigde Staten en/of andere landen. PLAYSTATION is een geregistreerd handelsmerk van Sony Computer Entertainment Inc. Xbox 360 is een handelsmerk van de Microsoft Group. Alle overige handelsmerken zijn het eigendom van de betreffende eigenaren.