Persberichten 27/09 middag

Regio, 27-09-2007

Leiden Aanhouding na verstoren openbare dronkenschap Een 36 jarige Leidenaar is op woensdag 26 september, rond 02.00 uur, op de Steenstraat aangehouden voor openbare dronkenschap en bedreiging. De man hield zich hinderlijk op in de Steenstraat en had een open fles bier bij zich. De man reageerde agressief op de agent die hem aansprak en nam direct een gevechtshouding aan. Omdat hij bleef schreeuwen, spuugde en bedreigingen uitte, hebben de agenten hem aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Onderweg gedroeg hij zich recalcitrant en ondanks dat hij geboeid was stompte hij een aantal keer met een vuist in de zij van een agent. De agent kon het verzet stoppen. De Leidenaar heeft zijn roes kunnen uit slapen op het politiebureau en is in verzekering gesteld.

Leiden Inbraak in snackbar, getuigen gezocht In de nacht van donderdag 27 september, tussen 01.00 en 07.00 uur, is er ingebroken in de snackbar aan de Herenstraat. De buitendeur van de snackbar is met grof geweld opengebroken. Uit het pand is een geldbedrag weggenomen. De technische recherche van de politie doet onderzoek naar eventueel door de dader(s) achtergelaten sporen. De politie vraagt personen die s nachts wat gehoord of gezien hebben wat te maken kan hebben met de inbraak zich te melden bij de politie van Leiden Zuid via 0900-8877.

Alphen aan den Rijn Aanrijding vrachtauto met voetganger/ fietser De politie heeft hulp geboden bij een aanrijding op de kruising van de Lijsterlaan met de Meerkoetstraat. De aanrijding vond plaats op donderdag 27 september, rond 11.00 uur. Een vrachtwagenchauffeur, een 43 jarige man uit Beegden, wilde met zijn vrachtwagen komende vanuit de Meerkoetstraat de Lijsterlaan opdraaien in de richting van de Willem de Zwijgerlaan. Hij zag hierbij een man over het hoofd die met de fiets aan de hand ofwel fietsend de weg wilde oversteken. Het slachtoffer, een 75 jarige man uit Alphen aan den Rijn, kwam onder de vrachtwagen terecht en raakte gewond aan zijn been. Hij is per ambulance naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp overgebracht. De verkeerdienst van Politie Hollands Midden heeft onderzoek gedaan op de plaats van het ongeval naar de oorzaak.

--- einde berichten ---