Vopak NV

oninklijke Vopak N.V.
K
esterlaan 10
W
3016 CK Rotterdam

Persbericht

Mr A. van Rossum benoemd tot lid van de Raad
van Commissarissen Vopak

Rotterdam, 27 september 2007

P Tijdens de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Koninklijke Vopak N.V. op 27 september 2007 is de heer A. van Rossum benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen voor de termijn van 2007 tot en met 2011 E
De heer Van Rossum (62 jaar) heeft meer dan 30 jaar ervaring in de bank- en verzekeringssector, R als voorzitter van het uitvoerend comité (CEO) van Fortis van 2000 tot eind 2004 en daarvoor ondermeer als Senior Partner van McKinsey & Company.

S De heer Van Rossum is momenteel lid van de Board of Directors van Credit Suisse en tevens lid van de Raad van Commissarissen van Solvay en Rodamco Europe, alsmede Voorzitter van de Raad van Toezicht van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

De heer van Rossum heeft de Nederlandse nationaliteit en bezit geen aandelen Vopak.

Profiel
Koninklijke Vopak N.V. is 's werelds grootste onafhankelijke tankterminal operator, gespecialiseerd in de opslag en overslag van vloeibare en gasvormige chemie- en olieproducten. Desgewenst levert Vopak logistieke diensten voor klanten van de terminal. Vopak exploiteert 75 terminals met een opslagcapaciteit van ruim 21 miljoen cbm in 30 landen. Deze liggen op strategische plaatsen ten opzichte van de gebruikers en de belangrijkste vaarroutes. Klanten zijn overwegend ondernemingen uit de chemische en olie-industrie voor wie Vopak een grote verscheidenheid aan producten opslaat die zijn weg naar een groot aantal industrieën vindt.

Voor meer informatie
Koninklijke Vopak N.V.
Corporate Communication & Investor Relations Rolf Brouwer
Telefoon : 010-4002777
E-mail : corporate.communication@vopak.com Website : www.vopak.com


---- --