Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Bergen op Zoom (27/9)

MOERDIJK, 27 september 2007

Inbrekers wegrestaurant aangehouden

MOERDIJK: De politie heeft vannacht op rijksweg A-17 omstreeks 03.45 uur drie inzittenden van een auto aangehouden die verdacht worden van een inbraak in een restaurant aan de Steenweg. Het gaat om drie Rotterdammers van 24, 29 en 29 jaar. Zij zijn in verzekering gesteld.

De politie kreeg om 03.12 uur een melding, dat er werd ingebroken in het wegrestaurant aan de Steenweg in Moerdijk. De melder had glasgerinkel gehoord aan de voorzijde van het pand. Toen de agenten de locatie naderden zagen zij een personenauto hen tegemoet komen. De dienders hebben direct hun voertuig gedraaid. Zij zagen vervolgens dat er ter hoogte van de bocht naar de A-17 spullen uit de auto gegooid werden. Later bleek dat het plastic handschoenen waren. Zij hebben de auto een stopteken gegeven. Er zaten drie mannen in de auto. Geen van hen kon zich legitimeren. In de auto bleken diverse
inbrekerswerktuigen te liggen zoals schroevendraaiers en een knijptang. In de kofferbak werd een plastic zak met muntgeld aangetroffen. Het ging om een bedrag van naar later bleek honderden euros. De inzittenden werden aangehouden. De inbrekers bleken de toegangsdeur van het restaurant te hebben geforceerd. Binnen waren twee gokkasten open gebroken. De politie zet het onderzoek voort.

Brandstichters aangehouden

ROOSENDAAL: Een oplettende buurtbewoner heeft gisterenavond op de Langdonk een 15-jarige Roosendaalse jongen aangehouden vanwege een brandje die de knaap gesticht had. De getuige hoorde een harde klap. Hij liep naar buiten en zag een brandje in de groenstrook. Hij zag tevens dat er twee jongens vandaan kwamen, één op de fiets en één te voet. Hij achterhaalde de jongen op de fiets en verrichtte een burgerarrest. De politie nam de knaap over. Via hem werd ook de tweede verdachte een eveneens 15-jarige jongen achterhaald. Hij meldde zich later aan het politiebureau. De jongens gaven de brandstichting toe. Ze hadden bij een supermarkt spuitbussen, lucifers en plakband gekocht. Ze hebben hierna de kartonnen winkeltas met die spullen in brand gestoken. De spuitbussen ontploften waardoor er harde klappen in de buurt gehoord werden. Dit lawaai zette de alerte buurtbewoner op het spoor van de twee vandaaltjes. Zij zijn na verhoor in vrijheid gesteld en opgehaald door hun vaders. .

130 euro boete voor boksbeugel

ROOSENDAAL: De politie heeft gistermiddag tijdens een
coffeeshopcontrole in een zaak aan het Stationsplein een 23-jarige man uit Oudenbosch aangehouden omdat in een tasje dat hij bij zich had een boksbeugel zat. Dit is ingevolge de Wet Wapens en Munitie verboden. Hij heeft een boete van 130 euro gekregen en deze direct betaald.

Dure drugs voor Belg

PUTTE: De politie heeft gistermiddag op de Koppelstraat een 20-jarige man uit Kalmthout aangehouden, nadat bij hem negen gram softdrugs was aangetroffen. De Belg was betrokken bij een verkeersongeval. Hij gaf toe zojuist de drugs gekocht te hebben. Hij heeft een geldboete van 100 euro gekregen die door hem direct betaald werd.

Politie houdt snelheidscontrole in Steenbergen

STEENBERGEN: De politie heeft gistermiddag op de Halsterseweg een snelheidscontrole gehouden. De snelheid van 4600 passanten werd vastgelegd. Daarvan waren er 47 in overtreding. De hoogst gemeten snelheid was 92 kilometer per uur, terwijl ter plaatse 80 kilometer per uur is toegestaan.

Winkeldieven aangehouden

STEENBERGEN: Vanmorgen is in een drogisterijsupermarkt aan de Kaaistraat een 53-jarige vrouw uit Steenbergen betrapt op winkeldiefstal. Ze liep tegen de lamp toen het detectie alarm af ging bij het verlaten van de winkel. Ze bleek twee paar kinderschoenen in twee tassen bij zich te hebben die uit de winkel afkomstig waren, de goederen waren niet afgerekend bij de kassa.

ROOSENDAAL: Een 16-jarige Roosendaalse jongen is vanmiddag in een warenhuis aan de dokter Brabersstraat betrapt op winkeldiefstal. Een beveiligingsmedewerker zag dat de jongen met een jas uit de winkel de paskamer inging. Hij kwam er volgens zonder jas uit, terwijl deze niet in het pashokje hing. Hij werd buiten tegen gehouden. Hij bleek de jas t.w.v. 60 euro en een zwartkleurige stropdas (t.w.v. 6 euro) in zijn tas te hebben gestopt. Hij had de goederen niet afgerekend bij de kassa.

Politie onderzoekt koperdiefstal

BERGEN OP ZOOM: Vandaag is namens het elektriciteitsbedrijf aangifte gedaan van de diefstal van koper. Bij een onderverdeelstation aan de Antwerpsestraatweg was een hek kapot geknipt. Vervolgens was circa 200 meter koperen aardstrips gestolen.

Auteur: Willem van Hooijdonk