Gemeente De Wolden


Vraag van de CDA fractie conform artikel 37 A te behandelen op de raadsvergadering van 27 september 2007.


---

In de pers is een bericht verschenen over de zogenaamde sruimte voor ruimtes regeling.
De Provincie Drenthe blijkt te willen vasthouden aan de huidige regeling waarbij schuren/loodsen bij agrarische bedrijven als deze 1000 m2 beslaan, ingeruild kunnen worden voor woonruimte. Destijds is door de gemeenteraad gepleit voor verkleining van in te leveren ruimte tot 750 m2 .

Nu de Provincie aan de bestaande regeling vasthoudt, omdat die regeling kennelijk veel effect genereert, wenst de CDA fractie informatie over de stand van zaken in De Wolden.

Daarom komt de CDA fractie tot de volgende vragen aan het College van B en W:


1. Kunt u aangeven hoe vaak en op welke manier, namelijk tegen inlevering van welk oppervlak aan agrarische bebouwing, in onze Gemeente De Wolden bouwplannen zijn ingediend en gerealiseerd? Kunt u daarbij ook aangeven of er sprake is van aanvragen op grond van een clustering/samenwerking van agrarische bedrijven om aan de 1000 vierkante meters te komen?


2. Is het bij u bekend hoe vaak potentiële bouwers wel gebruik wensten te maken van de ruimte voor ruimte regeling als er sprake zou zijn geweest van 750 in plaats van 1000 m2.


3. Hoe zien de bestemmingsplanwijzigingen er tot op heden uit? (Denk aan bouwen op dezelfde locatie of aansluitend bij een kern.) Welke variaties komen voor? Welke criteria worden gehanteerd?

De CDA fractie.

Namens deze W.L. Lutgendorff.

---


---- --