Gemeente Deurne

27-09-2007
OV-fiets nu ook te huur in Deurne
De OV-fiets is nu ook te huur op het station van Deurne. Deze gemakkelijke huurfiets is bedoeld voor het laatste stukje van het station naar de eindbestemming. De OV-fietsen staan in vier automatische kluizen bij station Deurne.

Met een geschikt gemaakte NS-kaart of een apart OV-fietspasje kunnen pashouders binnen een minuut een OV-fiets huren. Want alle tijdrovende handelingen (zoals formulieren invullen, legitimatie tonen, borg betalen en contant afrekenen) zijn geautomatiseerd. Een OV-fiets halen en terugbrengen kan in Deurne 24 uur per dag.

Een OV-fiets huren kost 2,85 euro per keer (tot twintig uur). De factuur komt per e-mail, de betaling volgt per automatische incasso. Lid worden kan via www.OV-fiets.nl en kost 9,50 euro per jaar.

De snel groeiende OV-fiets telde in 2006 een kwart miljoen ritten en 30.000 pashouders. Met Deurne zijn er nu ruim 130 huurlocaties: met OV-fiets heb je overal een fiets.

De introductie van de OV-fiets is een gezamenlijk project van de gemeente Deurne en de landelijke stichting OV-fiets. De gemeente Deurne heeft de kosten betaald voor de ombouw van de kluizen, stichting OV-fiets neemt de exploitatie en het beheer en onderhoud op zich.
De gemeente wil hiermee het openbaar vervoer stimuleren en de ontwikkeling van recreatie en toerisme ondersteunen. Verder past het in het initiatief van de gemeente Deurne om de stationsomgeving in te richten als een locatie waarop de verschillende vervoerswijzen (trein, bus, auto en fiets) op een goede manier op elkaar aansluiten. Dit met het oog op het Masterplan Spoorzone.