Politie Kennemerland

Persberichten 27 september

REGIO, 27-09-2007

Politie houdt verkeerscontroles

REGIO - 26 september - Politiemensen hielden in de gehele regio diverse verkeerscontroles, om het aantal verkeersslachtoffers terug te dringen en de verkeersveiligheid te vergroten.

HEEMSKERK - Tussen 07.45 en 08.45 uur controleerden ze op de Rijksstraatweg op snelheid. Van de 676 passanten reden er 39 te hard. De hoogste snelheid was 78 km/u in plaats van 50 km/u.

Op de Beneluxlaan werd tussen 18.45 en 19.30 uur in beide richtingen op snelheid gecontroleerd. Van de 200 passerende voertuigen reden er 32 harder dan de toegestane 50 km/u. Hoogst gemeten snelheid was 89 km/u.

HOOFDDORP - Tussen 21.00 en 22.00 uur controleerden agenten passerende voertuigen op de Van Heuven Goedhartlaan. Hier reden vijf mensen harder dan de toegestane 50 km/u. Hoogst gemeten snelheid was 100 km/u.
Rond middernacht reden politiemensen achter een auto die met veel te hoge snelheid reed. Na meting bleek dit maar liefst 110 km/u te zijn. De bestuurder, een 23-jarige man uit Leiden, werd langs de kant van de weg gezet, waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd.

HAARLEM - Op de Spaarndamseweg is tussen 13.45 en 15.00 uur gecontroleerd op te hard rijden. Van de 1843 passanten namen 92 het niet zo nauw met de maximumsnelheid van 50 km/u. Hoogst gemeten snelheid was 74 km/u.

BENTVELD - 's Middags tussen 14.00 en 15.30 uur controleerden politiemensen op de Zandvoortselaan. Hier reden 69 van de 1418 bestuurders harder dan de toegestane 50 km/u. Hoogst gemeten snelheid was 71 km/u.

Alle betrokkenen krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Roodlicht-controles

HAARLEM - 26 september - Tijdens een surveillance in een onopvallend politievoertuig constateerden politiemensen tussen 07.30 en 09.15 uur 25 overtredingen. Meest voorkomende overtreding was het rijden door rood (20 x).

VELSEN-NOORD - Op de kruising van de Rijk de Waalweg met de Velserweg werd tussen 16.15 en 17.15 gecontroleerd op het rijden door rood. Hier negeerden 10 bestuurders het rode verkeerslicht.

BEVERWIJK - Tussen 16.30 en 17.30 reden tijdens een controle op de Parallelweg vijf bestuurders door rood. Daarnaast kreeg een bestuurder een bekeuring voor het onjuist gebruiken van een voorsorteervak.

Rijden door rood kan levensgevaarlijke situaties opleveren. Niet alleen kunt u zo een aanrijding met een andere auto veroorzaken, ook kunt u een fietser of voetganger aanrijden. Een aanrijding met deze kwetsbare verkeersdeelnemers heeft bijna altijd letsel tot gevolg. Een bekeuring voor het rijden door rood kost u bovendien 130 euro.

Automobilisten nemen bussluis

HOOFDDORP - 26 en 27 september - De politie controleert, na binnengekomen klachten van omwonenden, actief op automobilisten die ondanks het verbod, een bussluis, fietspad of groenstrook gebruiken om op een weg te komen. Hierdoor ontstaan gevaarlijke situaties in het verkeer; fietsers en voetgangers moeten extra opletten voor dit soort onverwachte situaties.

Op de Waddenweg en de Deltaweg kregen woensdagochtend tussen 08.00 en 08.45 uur maar liefst 15 bestuurders een bekeuring omdat zij de bussluis gebruikten. Daarnaast kreeg een automobilist een bekeuring omdat hij de bussluis wilde omzeilen door het fietspad en een stuk groen te gebruiken.

Donderdagochtend werd opnieuw rond dezelfde tijd gecontroleerd. Dit maal kregen zes bestuurders een bekeuring. Eén daarvan had woensdagochtend al een bekeuring uitgeschreven gekregen.

Aanrijding met letsel na inhaalmanoeuvre

HAARLEMMERMEER - 27 september - Omstreeks 06.30 uur ontstond op de N205 een aanrijding waarbij drie auto's betrokken waren en een persoon gewond raakte.

Een 34-jarige automobilist uit Molenschot haalde een auto, bestuurd door een 45-jarige man uit De Zilk in en stuurde vermoedelijk te snel weer terug naar rechts, waardoor de auto's elkaar raakten. Beide auto's raakten onbestuurbaar, de man uit De Zilk raakte de vangrail, waarna zijn auto omsloeg. De automobilist uit Molenschot raakte eveneens de vangrail, maar belandde via de middenberm op de andere weghelft en botste frontaal op een auto bestuurd door een 55-jarige man uit Haarlem. De automobilist uit Molenschot is door de brandweer uit zijn voertuig geknipt en is door ambulancepersoneel overgebracht naar het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam.

Fietsertje gewond na aanrijding

HOOFDDORP - 26 september - Bij een aanrijding op de Oosterschelde raakte om 17.20 een fietsertje gewond. Het 5-jarige jongetje reed vanaf het trottoir plotseling de weg op. Een 59-jarige Amsterdamse automobilist kon het jongetje niet meer ontwijken, met de aanrijding als gevolg. Het slachtoffertje is met een gebroken scheenbeen door ambulancepersoneel overgebracht naar een ziekenhuis.

Automobilist aangehouden voor rijden tijdens rijverbod

VELSEN-NOORD - 27 september - Politiemensen hielden om 05.40 op de A22 een 41-jarige inwoner van Beverwijk aan voor het rijden tijdens een opgelegd rijverbod. De man was even daarvoor aangehouden op de Zuidersluis in IJmuiden aangehouden voor rijden onder invloed. Hij had een alcoholpromillage van 0,7 en had naast een proces-verbaal een tijdelijk rijverbod opgelegd gekregen. Toen de informatie binnen kwam, dat de man alsnog zijn auto had gepakt en was weggereden, stelden agenten een onderzoek in. Zij troffen hem aan op de A22 en hielden hem aan. De man is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten.