Politie Kennemerland

Politie verwerpt beschuldiging

Kennemerland, 27-09-2007 o In het Haarlems Dagblad van 27 september is een artikel over een rechtbankzitting verschenen waarin door een advocaat van een verdachte ernstige beschuldigingen worden geuit over de handelwijze van de politie.

In het artikel "Drugs als premie voor klikspaan" beticht de advocaat de politie ervan dat zij een - in het artikel kennelijk als informant aangeduid - persoon, die in het bezit was van harddrugs, deze verdovende middelen als beloning weer mee naar huis liet nemen.

De korpschef van de regiopolitie Kennemerland heeft direct onderzoek laten instellen naar deze bewering. Door de lokale recherchegroep is een inventarisatie gemaakt van de onderzoeken waarin deze als informant aangeduide persoon naar voren is gekomen. Op basis van de ons thans beschikbare informatie blijken de door de raadsman geuite beschuldigingen op geen enkele wijze te kunnen worden onderbouwd.

De politie betreurt het dat zij hierover, voorafgaand aan publicatie van het artikel, door de auteur niet om een reactie is gevraagd.