Provincie Limburg

Persberichten

Einde DuBo-centrum Limburg
De Raad van Toezicht vergaderde gisteravond, 26 september 2007, over de financiële stand van zaken en de gevolgen voor het personeel van het DuBo-centrum Limburg. Deze is van dien aard dat zij zich genoodzaakt ziet het faillissement aan te vragen.

Tijdens de bespreking van gisteravond kwam de Raad van Toezicht tot de conclusie dat voor het DuBo-centrum Limburg (DCL) op geen enkele andere wijze bestaansrecht overblijft. De Raad heeft forse krachtsinspanningen geleverd om de vier personeelsleden elders onder te brengen, hetgeen niet gelukt is.

Het DuBo-centrum Limburg is niet dat geworden wat ervan verwacht werd. DuBo staat voor duurzaam bouwen. Het centrum verzorgde projecten met betrekking tot duurzaamheid in de bouw in Limburg en werd gefinancierd met geld van onder andere het Rijk, de Provincie, gemeenten en anderen. Begin 2007 bleek dat het centrum niet voldoende projecten binnen haalde om zichzelf in leven te houden. Daarom onderzocht de Raad van Toezicht de mogelijkheid een nieuwe start te laten plaatsvinden. Daartoe werd een businessplan opgesteld. Ook met Senter Novem, een van de subsidieverstrekkers, die ook niet geheel tevreden waren met de behaalde resultaten in 2006, zijn diverse gesprekken gevoerd om tot een oplossing te komen. Ook dit heeft niet kunnen leiden tot de mogelijkheid van een doorstart.

Om te voorkomen dat er nog meer schulden gemaakt zouden worden, heeft de Raad van Toezicht besloten tot het zelf aanvragen van het faillissement.

27-9-2007 17:42