Warchild


Troupe Djembé Banee zorgt tropische sferen op het Goede Doelen-plein

Het was zondag 23 september weer zo ver, we mochten ons weer laten horen op het Goede Doelen-plein in Zaandam, tijdens de Dam tot Damloop.

Percussiegroep Troupe Djembé Banee is een groep Nederlandse en Afrikaanse djembé spelers uit Zeewolde. Een groep enthousiaste, vergevorderde spelers van Djembee-Nederland uit de djembé school van Zeewolde. De groep is een aantal jaren geleden begonnen met optredens op evenementen en beurzen. Al snel bleek het een succes, gezien de vele verzoeken die binnen kwamen.

De percussiegroep werd uitgebreid met danseressen en doundoun (Afrikaanse bastrommels) spelers. Om dit geheel compleet te maken, hadden we zondag ook de streetdancegroep Bombastic meegenomen. Bombastic is een groep enthousiaste meiden uit Zeewolde voor wie deze dans een grote passie is. Ze combineren streetdance met hiphop en funk.

Met dit hele gezelschap hebben wij een fantastische dag er van gemaakt in het zonnige Zaandam. We hebben twee optredens op het podium gedaan en een aantal djembéworkshops gegeven op het plein. Natuurlijk allemaal om geld op te halen voor War Child. En om de lopers aan te moedigen.

De evenementen op het Goede Doelen-plein gaan denk ik uitgroeien tot een jaarlijks terugkerend fenomeen, waarbij ook wij graag aanwezig zijn. Dus voor alle mensen die hun steentje hebben bij gedragen, tot volgend jaar.

Rene Lodder
Coördinator Percussiegroep Troupe Djembé Banee en Bombastic