Gemeente Helden

Enschede uitgeroepen tot winnaar! Helden verlaat Amsterdam ArenA met schouderklopje!

Het was vorige week woensdag een spannende nek-aan-nek race tussen de gemeenten Enschede, Helden, Nijmegen, Rotterdam en Weert. Zij waren alle vijf genomineerd voor de nationale titel Sportgemeente van het jaar 2007. Deze verkiezing werd dit jaar voor de tweede maal georganiseerd door de Vereniging Sport en Gemeenten, NOC*NSF en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Tijdens de verkiezingsshow op de tribune en op het veld van de Amsterdam ArenA, was de jury vol lof over de vijf gemeenten die sport en bewegen hoog in het vaandel hebben staan.

Overtuigend besloot de jury uiteindelijk om de gemeente Enschede de titel Sportgemeente van het jaar 2007 toe te kennen, ook omdat Enschede haar inwoners van 0 tot 80 jaar een sluitende keten van life-time sporten en bewegen aanbiedt. Innovatie, een integrale aanpak en nauwe samenwerking met de partners binnen en buiten de stad, maken dat Enschede als gemeente uitblinkt in de sport, aldus het juryrapport.

Tijdens de verkiezingshow prees de jury de genomineerde gemeente Helden voor de hoge sportdeelname van haar inwoners en het grote en gevarieerde aanbod van de sportverenigingen en sportaccommodaties in de zes dorpskernen. Behalve de jury liet dagvoorzitter Mart Smeets ook duidelijk blijken hiervan onder de indruk te zijn! Wethouder Rinus Janssen wees in een interview met hem nog eens op de grote rol, inzet en betrokkenheid van de Heldense inwoners en vrijwilligers in de sport. De nominatie van de gemeente Helden is in dit opzicht dan ook zeer zeker een verdienste van de Heldense inwoners, vrijwilligers en sportverenigingen zelf! Verder sprak de jury lovende woorden over het sportstimuleringsproject De Sportexpresse, de gemeentelijke integrale visie Sport beweegt Helden en de realisatie van het breed toegankelijke THYAS-sportpark in Panningen. De lovende woorden van de jury zorgden ervoor dat Wethouder Rinus Janssen met opgeheven hoofd het heilige gras van de Amsterdam ArenA kon verlaten, nadat hij zijn collega-wethouder uit Enschede feliciteerde met de overwinning!

27-9-2007 12:49