Vilans


27 en 28 september: congres Focus op onderzoek

Utrecht, 6 augustus 2007 De afgelopen jaren zijn verschillende initiatieven genomen om de kloof te overbruggen tussen onderzoek en praktijk in de zorg aan mensen met een verstandelijke beperking. Ook het congres Focus op onderzoek levert hieraan een bijdrage. Het congres biedt onderzoekers, professionals en zorggebruikers de gelegenheid van gedachten te wisselen over ontwikkelingen en onderzoek en over de toepasbaarheid ervan in de praktijk. Het congres is een samenwerkingsproject van Vilans, VGN, ZonMw, LKNG en NGBZ en vindt plaats op 27 en 28 september 2007 in De Meervaart te Amsterdam.

Het congres

Focus op onderzoek is een vierjaarlijks congres over de rol van onderzoek bij vernieuwing en ontwikkeling in de praktijk van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking. Dit jaar ligt de nadruk op de vertaling van onderzoeksresultaten naar de praktijk van de zorg. Ook worden de drie geselecteerde projecten uit het ZonMW-programma Onderzoek voor mensen met een verstandelijke beperking. Levensloop en Levensfasen gepresenteerd. Daarnaast komt kennisbeleid in de sector aan bod en de bijdrage van wetenschappelijk onderzoek hieraan.

Programma

Op de eerste dag vinden drie plenaire voordrachten plaats waarin voorwaarden voor succesvolle toepassing van onderzoek in de praktijk aan bod komen. Daarnaast vinden er diverse parallelsessies en posterpresentaties plaats over actueel wetenschappelijk onderzoek op het terrein van verstandelijke beperkingen. Deze sessies zijn samengesteld aan de hand van ruim 130 ingediende bijdragen naar aanleiding van een open oproep.

Doelgroep, aanmelding en kosten

Focus op onderzoek is bedoeld voor onderzoekers, kader en staf van zorginstellingen, beleidsfunctionarissen van ouder- en cliƫntorganisaties, koepels en overheid. Ook mensen met een verstandelijke beperking en hun vertegenwoordigers zijn van harte welkom. De kosten voor deelname bedragen 395,-. Voor leden van NGBZ geldt een gereduceerd tarief van 345,-. Meer informatie en aanmelding: www.vilans.nl/focuscongres. Voor vragen over de aanmelding: Vilans Congressen, (030) 789 25 21, congres@vilans.nl .