Plan Nederland

Vriesendorp nieuwe voorzitter Raad van Toezicht

David Vriesendorp nieuwe voorzitter Raad van Toezicht Plan Nederland

Amsterdam, 27 september - David Vriesendorp (1947) is gisteravond benoemd tot voorzitter van de Raad van Toezicht van kindgerichte ontwikkelingsorganisatie Plan Nederland. Vriesendorp verdiende zijn professionele sporen onder meer als directeur bij SOS Kinderdorpen Nederland, als directeur van Amnesty International Nederland en in het bedrijfsleven.

"Bovenal wil ik meer aandacht voor de rechteloosheid van kinderen vragen en hiervoor oplossingen aandragen. Kinderen zijn de toekomst en we hebben de dwingende plicht om goed voor ze te zorgen, waar ook ter wereld", zegt Vriesendorp. Hij heeft de ambitie om met ondernemers en ondernemingen de kinderen voor wie Plan zich inzet, te steunen. "Ik vond het een hele eer om gevraagd te worden en wil graag met de nieuwe directeur en de leden van de Raad van Toezicht van Plan me inzetten de weg omhoog te vinden na een periode waarin Plan in het verdomhoekje zat."

Ervaren voorzitter
Plan Nederland is blij met de komst van de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht. Tjipke Bergsma, algemeen directeur Plan Nederland: "We krijgen met David Vriesendorp een betrokken en enthousiaste voorzitter met veel bestuurlijke ervaring en kennis op het gebied van mensenrechten."

Vriesendorp neemt de voorzittershamer over van Jan Willem Gunning, die na twee bestuurstermijnen als voorzitter van de Raad van Toezicht afscheid neemt van Plan Nederland. Vriesendorp is sinds 2004 werkzaam als adviseur op het gebied van `ethische en morele dilemma's in zijn organisatie `Eb en vloed' (onder meer resulterend in het boek "De rol van het geweten". Interviews met leiders in het Nederlandse bedrijfsleven).

---