Ingezonden persbericht


Persbericht

Informatiedag vollegrondsgroentetelers
'Kennis in de praktijk gebracht'
donderdag 27 september in Rijsbergen
Kenmerk
ZGDW.07.0052
Datum
30 augustus 2007

Op donderdag 27 september zijn vollegrondsgroentetelers tussen 14.00 en 20.00 uur welkom op de gratis informatiedag 'Kennis in de praktijk gebracht' in Rijsbergen. Tijdens de praktijkdag kunnen ondernemers kennismaken met praktijkrijpe, in onderzoek getoetste innovaties, die meerwaarde opleveren in de bedrijfsvoering. De dag wordt georgansieerd voor de ZLTO-vakgroep Vollegrondstuinbouw, LTO groeiservice en Telen met Toekomst. Onderzoekers, voorlichters, praktiserende telers, toeleveranciers, belangenbehartigers en mechanisatiebedrijven werken mee aan deze dag.

De bezoekers worden ontvangen op het bedrijf van Johan Vissers in Rijsbergen. Hier vinden de demonstraties voor prei en bladgewassen plaats. Op het bedrijf van Johan Vermeeren in Rijsbergen vinden de aardbeiendemonstraties plaats. Verplaatsing wordt ter plekke georganiseerd. Op de percelen zijn (geleide) demonstraties te zien en op de informatiemarkt is achtergrondinformatie en kennis beschikbaar. Bij binnenkomst ontvangen alle bezoekers een programmaboekje met daarin een schema van alle demonstraties, tijdstippen en locaties.

Thema-bijeenkomsten
Thema's die tijdens de demonstraties aan de orde komen zijn:
. Composteren op het eigen bedrijf

. Middelenverdeling door spuittechniek

. Doordrager aardbeien op verhoogde ruggen

. Groenbemesters als vanggewas

. Biologisch ontsmetten

. N-bemesting door middel van cropscan in prei
. Waterlozen bij prei schonen

. Onderwerken van gewasresten

. Snelle automatische schoffels

. Zaadcoating

Verlenging spuitlicentie

Deelname aan deze dag telt mee voor het verlengen van uw spuitlicentie. Neem daarvoor uw spuitlicentiepas en een geldig legitimatiebewijs mee naar de informatiemarkt.

Praktische informatie
Bezoekers zijn op donderdag 27 september vanaf 14.00 uur tot 20.00 uur welkom op het bedrijf van Johan Vissers, Overasebaan 19 in Rijsbergen. Deelname is gratis. Op de websites www.zlto.nl, www.groeiservice.nl en www.telenmettoekomst.nl is vanaf 20 september uitgebreide informatie te vinden over deze kennisdag.

De ZLTO is de vereniging van boeren en tuinders in Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Gelderland. De ZLTO heeft ruim 18.000 leden die ruim 10.500 agrarische bedrijven vertegenwoordigen.

Noot voor de pers: voor meer informatie M. Venner, woordvoerster. Telefoon 06-295 202 55 of 013-583 63 36.


---- --