Ingezonden persbericht


PERSUITNODIGING

Maria van der Hoeven geeft startschot aan nationaal debat :

Weten jongeren eigenlijk wat techniek is?

Geachte redactie,

Techniek is doen. Techniek is denken. Techniek is vanzelfsprekend. Toch is de beeldvorming van techniek niet altijd positief. Dat blijkt wel uit de grote moeite die technische branches ondervinden om jonge vaktalenten te vinden. Kortom, tijd voor een debat over techniek. Waar zit de kloof tussen de boeiende technische realiteit én de beeldvorming van jongeren? En wat kunnen de technische branches doen om deze kloof te overbruggen?

Op 27 september a.s. gaan in de Van Nelle Ontwerpfabriek te Rotterdam beleidsmakers, het onderwijsveld, jongerenorganisaties en het bedrijfsleven met elkaar in debat over de beeldvorming rond techniek. Het debat is de aftrap van het Jaar van de Techniek 2007/2008, een uniek samenwerkingsverband van opleidingsfondsen, bedrijfsleven en scholen. Het debat zal worden geopend door de minister van Economische Zaken Maria Van der Hoeven.

Programma

Tijdens het debat op 27 september a.s. proberen deelnemers antwoorden te vinden op de vraag: Waar zit de kloof tussen de boeiende technische realiteit én de beeldvorming van jongeren? Het programma:

12.30 uur: Ontvangst met lunch en bezoek informatiemarkt

13.30 uur: Start debat

14.45 uur: Pauze en mogelijkheid tot bezoek informatiemarkt

15.15 uur: Voortzetting debat

16.30 uur: Afsluiting debat, lancering nieuwe website en borrel op informatiemarkt

De uitkomsten van dit eerste debat worden gebruikt voor een reeks regionale debatten, die de komende maanden door het Jaar van de Techniek worden georganiseerd met jongeren van de basisschool tot en met het HBO. Uit al deze debatten zal een gericht advies worden geformuleerd aan alle deelnemende organisaties binnen het Jaar van de Techniek. Dit advies zal ingaan op de wijze van communiceren met jongeren en hoe beter is in te spelen op hun belevingswereld in het onder de aandacht brengen van de aantrekkelijke mogelijkheden van een toekomst in de techniek.

Aanmelden

Wij nodigen u graag uit bij het debat aanwezig te zijn. U kunt uw komst melden per e-mail aan jaarvandetechniek@vanoortenvanoort.nl of telefonisch 06 53770326.

Met vriendelijke groet,

Jaar van de Techniek

Drs. Ing. P.C.J.M. Ewalds

Voorzitter Stuurgroep