Europese Studentenwebsite Philox groot succes


AMSTERDAM, 20070927 -- De eerste pan-Europese online studenten community Philox is begin 2007 succesvol gelanceerd. Met leden in meer dan 20 Europese landen, verdeeld over ruim 1100 universiteiten en ondersteund door 70 universiteiten, biedt Philox de mogelijkheid aan studenten om op persoonlijk, academisch en op carrièreniveau met elkaar te communiceren. Philox onderscheidt zich door het feit dat het studenten en universiteiten bereikt in zowel oud als nieuw Europa.

"Wij zijn ontzettend blij met de positieve reacties die we krijgen van zowel studenten als van de universiteiten. Studenten voelen zich aangetrokken tot Philox omdat het meer is dan alleen een sociaal netwerk. Wij bieden studenten de mogelijkheid om inzicht te krijgen in het studentenleven in andere landen en culturen binnen Europa", aldus oprichter Robin de Vries.

Het meeste succes heeft Philox tot nu toe behaald bij studenten die graag in het buitenland willen studeren. "Philox heeft mij de mogelijkheid geboden om informatie en ervaringen met mijn toekomstige studiegenoten uit te wisselen. Voordat ik naar Engeland verhuisde heb ik studenten van mijn nieuwe universiteit kunnen ontmoeten en heb ik mijn huisvesting kunnen regelen", aldus Jonathan Salomon, één van de leden van Philox.

De naam Philox komt van de Griekse woorden Philos en Philoxenia wat staat voor vriendschap en gastvrijheid. De website is te bedoeken via www.philox.eu