Studenten TU lanceren gratis collegeblok voor studenten


UTRECHT, 20070927 -- Vanaf dit collegejaar hoeven studenten aan de technische universiteiten niet langer te betalen voor hun schrijfblokken. Door een initiatief van vier studenten aan de Technische Universiteit Eindhoven en de Universiteit van Tilburg worden er aan het begin van dit collegejaar 25.000 schrijfblokken uitgedeeld aan de drie TU's (Eindhoven, Delft en Enschede). Maandag 27 augustus had Eindhoven de primeur.

Het idee is geboren in Zweden, waar drie van de vier initiatiefnemers een tijd hebben gestudeerd. "Op de technische universiteit in Stockholm liep iedereen al jaren met de gratis blokken", aldus Mark van der Burgt. "We zagen dus al snel dat het een goed concept was." Terug in Nederland richtte hij samen met Thijs Cloosterman en Charles Smeets het bedrijf `Free4students' op. Jaap Blox van de Universiteit van Tilburg maakte het team compleet.

"Het principe is eigenlijk heel simpel", zegt Smeets. "Bedrijven kopen advertentieruimte in het blok en daarmee wordt het voor de student gratis." In totaal worden er 25.000 uitgedeeld: veertienduizend in Eindhoven en Enschede en elfduizend in Delft. In Eindhoven gingen de blokken grif van de hand. "Tijdens een college wat ik een dag later had, maakte meer dan 60% van de studenten aantekeningen in ons blok. Dat is toch fantastisch!" lacht Cloosterman.

De vier hebben vergevorderde plannen om ook de overige universiteiten te voorzien van gratis schrijfblokken. "We maken onderscheid in een techniek, een financieel en een recht-editie. Hierdoor kunnen we nog beter inspelen op de wens van zowel student als adverteerder.", licht Blox toe. En dat de bedrijfswereld wel iets ziet in het initiatief, blijkt uit de huidige partners van Free4students. Ondermeer Philips, Unilever en Corus adverteren al in de eerste editie.





Free4students